1 gramm ebből az anyaggból 8 millió embert ölne meg: mégis ott van a közvetlen közelünkben!

2023. július 15., szombat




Egy brutális idegméreg a szépségipar "lelke"?

Ez a baktérium által termelt idegméreg a szépségipar lelke... mivel mérgezi magát a modern társadalom, és hogy sikerült az embereknek eladhatóvá tenni, A szépségipar kémiája, és ami mögötte van!

Létezik egy anyag, ami a legmérgezőbb anyag a világon. Tömény formában egyetlen gramm elég lenne bő 8 millió ember halálos dózisára.

Nem is hinnéd, hogy ezzel az anyaggal már nagy eséllyel te is találkoztál az életed során, vagy a környezetedben.

Ez az egyik leggyakoribb kozmetikai műtét alapanyaga. Sokan pedig azt mondanák egyenesen, hogy a szépségipar lelke.

Ez a Clostridium botulinum nevű baktérium által termelt idegméreg. Már a működéseének leírása is vérfagyasztó, mégis rengeteg termékben van benne, és tervezik majd bele a szépségipar és a kozmetikum tájékán.

gy működik, hogy az idegsejtekben elpusztít néhány létfontosságú fehérjét, amivel megszünteti a kommunikációt az idegek és az izmok között. Ez végső soron a légzés leállásához vezet, amibe rövid úton belehal az ember.

Ha csak nagyon-nagyon kis dózisban (és itt már-már a homeopátiát idéző adagokról beszélünk), és célzottan alkalmazzák, az idegek roncsolása csak átmeneti, pár hónap alatt regenerálódik, és éppen azokra az arcizmokra koncentrálódik, amelyek a ráncokat létrehozzák az arcbőrön.

Pontosabban a ráncokat is, meg úgy általában a mimika apró részleteit - ezért olyan hullamerev az arca a botox-kezelésen átesetteknek.

A botox iszonyúan erős méreg, a halálos dózisa 0,000001 milligramm testtömeg-kilogrammra vetítve, vagyis egy átlagos, 70 kilós embert 0,00007 mg képes megölni.

Ez az elméleti maximális érték, a gyakorlatban a becslések szerint egyetlen gramm tiszta botoxból halálos dózist lehet adni lenyelve 14 ezer embernek, belélegezve 1,25 milliónak, beinjekciózva 8,3 milliónak. Egy kiló elég lenne a Föld teljes lakosságának elpusztításához.

Szerencse, hogy a botoxot baktériumok állítják elő, extrém kis mennyiségekben; a BBC cikke szerint az említett egy kilogramm legyártása ezer milliárd fontba kerülne.

Botoxot egyetlen cég gyárt a világon, az Allegran, amit 2014-ben 70 milliárd dollárért vásárolt fel az Actavis nevű amerikai gyógyszeripari óriás.

A szupermérget egyetlen gyárban, katonai szintű biztonsági körülmények között gyártják, egy alig 5000 lakosú ír kisvárosban, Westportban.

Ironikus módon a világ legdurvább mérgét előállító üzem otthonát többször megszavazták már Írország legélhetőbb településének.Egy brutális idegméreg a szépségipar "lelke"?

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség


Megtekintések száma: 123928





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet