10 csodálatos szuperholdról készült fotó

2016. október 18., kedd




A szuperhold látványa igazán elképesztő, főleg akkor, ha tiszta az idő, és a kezünk ügyébe akad egy jó fényképezőgép. Ha pedig igazi profi fotósok „keze ügyébe” kerül égi kísérőnk, csodálatos, elkápráztató képek születnek!

Szuperholdat már mindenki látott, akit csak egy kicsit is érdekel a természet, és a csillagok.

Néha a jelenség nem sok vizet zavar és túlságosan átlagos ahhoz, hogy megragadja a szemünket, de ha a megfelelő körülmények adottak, könnyen láthatunk olyan szuperholdat, melyre egy életen át emlékezni fogunk.

Összegyűjtöttük a 10 legszebb telihold fotót a világból!

Surrey felett kapták lencsevégre idén az egyik legszebb szuperholdat. Gyönyörű, ahogy a hatalmas, narancsra emlékeztető „labda” beragyogja az eget.

Ez a második kép valahol a Whitley Bay területén készült az egyik világítótoronyról, mely mögött ott bújik meg a sötét, nyugodt égbolton a narancssárgán világító, egyre duzzadó Hold.

A One World Trade Centerről készült szeptemberi képen gyönyörűen kibontakozik a Hold, és az egész várost beragyogja a kellemesen meleg fénye.

A Spanyolorszégban található Olvera látképét egy csapásra komor sziluetté változtatja az eget uraló szuperhold. A fénykép 2014-ben készült.

Tyne and Wear felett egy szintén erős narancssárgás-vörösben úszó szuperhold fotó készült egy világítótorony idillikus képével.

Hatalmas narancs lebeg az éjszakai ágbolton a szabadságszobor felett, az amerikai New York városában. A kép azt a látszatot kelti, mintha maga a szabadságszobor gyújtotta volna lángra az amúgy máskor szürke kis Holdat.

Szuperhold a Seattle Space Needle tornya felett. Ez a különlegesen nagyméretű szuperhold felvétel az egyik legjobb, mely az elmúlt években készült.

Az Arizónában található Phoenix felett 2014-ben még a hajnali órákban is jól látható volt a nagyra nőtt szuperhold az égen, csodálatos holdfelkelte érzetet keltve az emberekben.

A hajnali félhomályban, kinn a nyílt óceánon az egyetlen, ami felhívhatja magár a figyelmet, a vörösen izzó Hold. Mintha csak egyóriási lampion lenne, úgy lebeg csendesen a végtelen hullámok felett.

A szuperhold jelenséget az egész világon bárhol meg lehet örökíteni, így sivatagokban is. Ez a fotó melegséget áraszt magából annak ellenére, hogy a fénykép éjszaka készült.

Szuperholdnak egyébként azt a jelenséget nevezzük, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor lesz a Hold Földről látható látszólagos mérete a legnagyobb.

érdekes látványos érdekesség természet


Megtekintések száma: 78393





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet