10 különös fotó Nikola Tesláról

2016. november 12., szombat




Nikola Tesla, a híres feltaláló zseni élete mindig is tele volt megválaszolatlan kérdésekkel, és homályos momentumokkal. Összegyűjtöttünk 10 érdekes, és egyben különös képet róla, melyek olyan oldaláról is megmutatják, ahogyan a közvélemény kevésbé ismerte.

A világ egyik legjelentősebb és leghíresebb tudósa és feltalálója, tevékenységét elsősorban az elektromosság, mágnesség és gépészet területén fejtette ki.

Rengeteg különleges felfedezés, és technológiai mérföldkő fűződik a nevéhez, azonban életének számos momentuma homályba burkolódzik. Összeszedtünk 10 olyan érdekes és egybe nagyon bizarr képet, mely más színben festi meg a világ legnagyobb zsenijét, Nikola Teslát.

Ez az egyik legérdekesebb, kedvenc képünk Tesláról. Ezen a fotón Tesla ugyanis sejtelmes játékossággal kukucskál ki Colorado Springben található egyik laboratóriumának fa ajtaja mögül 1899-ben.

Szintén 1899-ben készült róla ez a fotó, mely talán az egyik leghíresebb különös fotó róla. Az egyik transzmitterének közvetlen közelében ücsörgött, miközben ártalmatlan elektromos kisülések és szikrák vették körül.

Tesla itt épp magasfeszültségű hullámokon és különféle frekvenciákon kísérletezett. A halovány mosoly az arcán jól tükrözi, mennyire imádott kísérletezni, és új dolgokat felfedezni.

Ez az 1899-es fotó Tesláról azt a pillanatot kapta el, amint az egyik generátora mellett ül, és közben újságot olvas.

Egy 1916-os fotón Tesla az egyik találmányával együtt látható, büszke testtartással és tekintettel. Úgy érezte, beért a munka gyümölcse.

Ez a szintén 1916-ban készült fotó a dolgozószobájában kattant el a 40. utca 8-as szám alatti irodájában.

Ez a kép nagyon különleges. Egy olyan égőt tart ugyanis Tesla a kezében, ami speciális gázzal volt megtöltve és foszforral volt bevonva. Ezt még 1890-ben fejlesztette ki, fél évszázaddal később pedig a hasonló lámpák terjedtek el. Ezért is szokták mondani, hogy Tesla mindig egy lépéssel a tudomány előtt járt.

Tesla egy spirális tekercs előtt olvasgat, mely az egyik magasfeszültségű átalakító gépezetének része volt.

1898-ban Tesla egy olyan fotón volt ahol a kezében égő villanykörtével áll, és az anélkül világít, hogy bármiféle vezetéket látnánk a képeken. Akkor tesztelhette először ezeket a különleges villanykörtéket, és a működési elvüket.

Tesla látható ezen a fényképen is, egyik találmányával, miközben elégedetten mosolyog. Imádta a munkáját, és igazi szenvedélyből dolgozott a kísérletei, és eszközein.

Tesla egy igazi lángelme volt, egy olyan tudós, akinek a találmányaira soha nem figyelt kellőképpen oda a világ, mert ha csak a felét is megvalósítottuk volna annak, amire képes volt, ma sokkal jobb hely lenne a világ.

tudomány rejtély érdekes rejtélyek érdekesség történelem nikola tesla


Megtekintések száma: 80496





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet