10 mérgező és rákkeltő összetevő: ezekkel etet minket az élelmiszeripar! Nem is tudod, mennyire veszélyesek!

2019. május 6., hétfő




Tartósítószerek, szintetikus adalékok, szívmérgek! Így teszik tönkre az egészségünket.

Hihetetlen, de az élelmiszergyárak nagyon komolyan veszélyes összetevőkkel dolgoznak.

Olyan összetevőkkel, melyek az egészségünket súlyosan károsíthatják, ezért leginkább be kéne tiltani őket, mégis egyre több ételben találhatók meg.

Elképesztő méreteket ölt manapság azon betegségek előfordulása, melyek egyértelműen visszavezethetők a helytelen táplálkozásra, azon belül ezen mérgező élelmiszerek fogyasztására.

A tartósítószerek és adalékanyagok elvonják a sejtjeinktől az oxigént. pedig az egészséges sejtműködés egyik elengedhetetlen feltétele az oxigén megléte.

A legtöbb élelmiszerben a toxinok felsorolásakor, gyakran zárójelben, de mindig található egy kis magyarázat. Vagy az, hogy “biztonságos” és az Ön érdekében tettük bele, vagy mint “a nagyobb frissesség” vagy “aroma megőrzése” esetében. - írja a Naturahírek.

Ebben van valami.

Gyakorlatilag arról van szó, hogy a hosszabb eltarthatóság fontosabb az emberi életnél is. vagyis míg rövidül az életünk a mérgezők termékektől, a termékek legalább hosszú ideig eltarthatók.

Vállalható kompromisszum, nem igaz?

De vajon mi az a 10 méreganyag, mellyel folyamatosan mérgeznek minket, minden egyes nap, minden egyes megvásárolt termék esetén?

1. Nátrium-benzolát: alattomos és nagyon durva szer. Majdnem minden befőttben és savanyúságban megtalálható, de rengeteg üdítőben is. Sőt, sok BIO étel címkéjén is rajta van.

2. Repce olaj: ez egy mesterséges génmódosított olaj. Tüdőtágulást vagy belső vérzéseket is okozhat nagyon nagy mennyiségben.

3. Nátrium-glutamát (MSG): legalább 20 álnevet találtak ki már neki csak azért, hogy mérgezőképessége miatt rá lehessen írni a termékekre, hogy MSG mentesek. Ilyen például az autolizált élesztőkivonat, a szabad glutamát, a glutaminsav, a szójalecitin, a kalcium kazeinát, a hidrolizált kukorica, hidrolizált szójafehérja, maltodextrin.

4. Nátrium-nitrátok: most ki fogsz akadni, ugyanis ez trágyázó anyagként és robbanószerként is használható, és használják is az iparban. Sokszor sóként használják egyes hústermékekben, például a virsliben is.

5. Margarin: mivel tele van transzzsírsavakkal, a sejtek nem tudják beépíteni azokat a membránokba, ezért gyakorlatilag deformálja a sejteket.

6. Habzásgátlók: Ezek olyan vegyianyagok, amiket főleg tömítésben használnak. Elsősorban a tojásokban és gyorséttermi csirkefalatkákban található meg, de sokminden másban is. Bizonyítottan képes gyomordaganatokat okozni a DNS károsításával.

7. Csomósodás gátlók: felszívják a nedvességet mindenből. Így gyakorlatilag az egyik legveszélyesebb. Patkánykísérletekben daganatokat okozott a kísérleti állatokon...

8. Mesterséges színezékek: rengeteg mindenben benne vannak, és nagyon nehéz elkerülni őket, pedig szintén jelentősen károsítják a szervezetet. Piros 40 gyengíti az immunrendszert. Zöld 3 húgyhólyag daganatokat és here rákot okoz. Sárga 5 és 6 mellékvese daganatokat okozhat állatoknál.

9. Emulgeálószerek: karragén, poliszorbát 80 és bróm tartalmú növényi olaj (BVO). Stabilizáló, kiegyenlítő és süritő ágensek. Ezek tipikusan a csokoládés tej, túró, fagylalt, tápszer és a kocsonya alkotórészei. BVO a testzsírban évekig kimutatható.

10: Mesterséges édesítőszerek: róluk már sokat hallhattál. Egyre több kutatás állítja azt, hogy ezek súlyosan rákkeltőek, és a migrénes fejfájások 90%-áért felelősek, és még csak nem is fogyasztanak le rendszeres cukor helyett való hajnalát esetén.

Érdemes tehát végig gondolni, és fürkészni azt, ami nem tartalmazza a fenti vegyzsereket, de manapság NAGYON NEHÉZ mindet elkerülni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség életmód élelmiszeripar


Megtekintések száma: 61996





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet