10 rákkeltő étel, amit a szakemberek szerint kerülnie kéne mindenkinek!

2023. február 4., szombat




AZ ELMÚLT ÉVEKBEN TÖBB MINT 1,5 MILLIÓ EMBERNÉL DIAGNOSZTIZÁLTAK RÁKOT. NÉHÁNYAN ELGONDOLKOZHATUNK RAJTA, HOGY SAJNOS SOK ESETBEN AZOK ÖLNEK MEG, AMIKET MEGESZÜNK. 

ÉS AMI A LEGSZOMORÚBB, NAPI RENDSZERESSÉGGEL FOGYASZTJUK EZEKET AZ ÉLELMISZEREKET! PRÓBÁLJUNK MEG EGY KICSIT ODA FIGYELNI, HÁTHA MEGELŐZHETJÜK A MEGBETEGEDÉST!

1. Fehér liszt

Finomítás és feldolgozás után a fehér liszt elveszíti tápanyagértékét. Ha ez nem lenne elég, sok esetben klórgázzal fehérítik, ami nagyon veszélyes, nagy adagban akár halálos is lehet. Ennek is köszönhető a rossz glikémiás index, és hogy a vércukorszint megemelkedését okozza. Ezek a dolgok is hozzájárulnak a rákos megbetegedésekhez.

2. Mikrohullámú sütőben készített popcorn

Ki ne szeretné a finom, jobbnál jobb ízben kapható pattogatott kukoricát!? Arról nem is beszélve, hogy csak betesszük a mikrohullámú sütőbe, 3 perc és kész! Gyors és kényelmes! Igen ám, de kutatások szerint perfluoroktánsav található benne. Hogy egy kicsit érthetőbb legyek: a teflonokhoz is ilyen anyagot használnak!!! Ez a vegyi anyag meddőséget, veseelégtelenséget, húgyhólyag, máj, hasnyálmirigy és hererákot okozhat.

3. Mesterséges édesítőszerek

Ha diétázunk vagy cukorbetegek vagyunk, a legegyszerűbb megoldás arra, hogy elkerüljük a cukrot. Ugyanakkor számos tanulmány azt mutatja, hogy az emberek általában híznak a mesterséges édesítőszerektől, és a vércukorszintet is sokkal nehezebb ellenőrizni. És akkor arról még nem is beszéltünk ,hogy olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amik agydaganatot okozhatnak!

4. Alkohol

Az alkohol számlájára sokféle megbetegedés írható fel: cukorbetegség, elhízás, rák különböző fajtái. Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy menopauza után azok a nők, akik napi rendszerességgel alkoholt fogyasztottak, 30%-kal megnőtt a mellrák aránya. Továbbá bebizonyították, hogy a cigaretta után az alkohol a 2. leggyakoribb oka a száj, a nyelőcső, a máj, a vastagbél, a száj, a végbél és a mellráknak.

5. Finomított cukrok

Ennek az édesszájúak most nem nagyon fognak örülni! Azok az élelmiszerek, amelyek finomított cukrot tartalmaznak nem éppen a legegészségesebbek, mivel a finomított cukrok táplálják a rákos sejteket. Hogy pontosan miben is van finomított cukor!? Sütemények, üdítők, gyümölcslevek…

finomitott-cukrok

6. Feldolgozott húsok

Hot Dog, kolbász, szalonna? Legtöbbjük sok sót és vegyi anyagot tartalmaz. Tanulmányok bizonyítják, hogy azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak feldolgozott húsokat, növelik a korai halál esélyét.

7. Fánkok

Az édes, kör alakú fánkoknál ugyanez a helyzet, ezért áll fenn az akrilamidok és atranszzsírok veszélye, ahogy sült krumplinál is. Arról nem beszélve, hogy mindeközben hatalmas mennyiségű cukrot és zsírt viszünk be a szervezetbe, ami az elhízás melegágya.

8. Chips

Hmm… Milyen sokféle is van belőlük. Ám negatív hatásaik messze felülmúlják a rövid távú örömszerzést, amit egy-egy zacskó chips tud okozni. Magas zsír és kalóriatartalma hozzájárul az elhízáshoz. És ez még nem minden! Nem csak elhízol tőle, de még összekapcsolható rákos megbetegedésekkel, valamint különböző szívbetegségekkel.

9. Diétás élelmiszerek

Rengeteg vegyi anyagot és mesterséges édesítőszereket tartalmaznak, amire sok mindent lehet mondani, de azt, hogy egészséges, azt biztosan nem. A túlzott nátriummal, színezékekkel, finomított összetevőkkel próbálják pótolni az ízveszteséget. Sok alacsony zsírtartalmú, diétás élelmiszer sokkal több kalóriát tartalmaz, mint „nem diétás” társaik.

10. Vörös hús

Félreértés ne essék, a vörös hús kis mennyiségben nem káros. Azonban bebizonyították, hogy aki minden nap vörös húst fogyasztott, sokkal jobban megnőtt a kockázata a rákos megbetegedésnek

egészség életmód rákkeltő


Megtekintések száma: 3756098





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet