10 szívszorító fotó az emberi pusztításról

2016. május 24., kedd




Az emberiség mióta jelen van a bolygón, akarva-akaratlanul, de óriási pusztítást okozott a bolygón. 10 szívszorító kép a mérhetetlen ember okozta kárról a világban.

Az emberi önzés határtalan. Óriási léptékben pazaroljuk a fosszilis energiahordozókat, az élelmiszert és a vizet. Mindeközben a Földön élő állatok élővilágát pusztítjuk, naponta több száz négyzetkilométernyi erdőt írtunk ki.

zsinorba-gabalyodott-foka

Damilba gabalyodott fóka. Az ilyen esetek mára már mindennaposak, és az állatok nagy része el is pusztul, mivel nem tujd kiszabadulni a damil szorításából, mely idővel lényegében megfojtja őket.

daganatos-teknos

Daganatos tengeri teknős. Korábbi cikkünkben is beszámoltunk már róla, hogy a tengeri állatok egyre nagyobb része lesz daganatos a klímaváltozásnak, és az emberi szennyezésnek "köszönhetően".

megegett-orangutan

Orángutánok százait irották már ki az emberek az őserdők égetésekor. A legtöbb ártatlan állat egyszerűen benn égett a saját otthonában – az erdőben. A szerencsésebbek súlyos sérülésekkel megússzák, de ez ritka.

ehezo-jegesmedve

Éhező jegesmedve. Afrika-szerte és az Antarktiszon is akadnak olyan vidékek, ahol a különféle medve populációk már csont és bőr formában léteznek csak, mert nincs mit enniük. Ugyanígy Európában is kezdenek bizonyos növény és állatfajok a kihalás szélére sodródni.

hajlak-nelkuli-koala

Árván maradt, hajlék nélküli koala. Egyre gyakoribb jelenség, hogy a mértéktelen erdőirtás  kiszorítja őket lakhelyeikről. Ők kinek ártottak?

kemiai-anyaggal-szennyezett-viz

Akár hisszük akár nem, a képen nem vér látunk. A víz azért ilyen színű, mert egy rendkívül mérgező kémiai anyaggal van szennyezve. A vízszennyezés egyre nagyobb léptékű, és ha nem teszünk valamit, könnyen megcsappanhat az emberiség számára rendelkezésre álló egészséges ivóvízkészlet.

kina-legszennyezes

Kínában rengetegen halnak meg évente a szmogban és a szmog által okozott erős légszennyezésben. Egyes helyeken már tiszta levegőt kell árulni az embereknek, annyira súlyos a helyzet. A kínai nagyvárosokban fulladoznak az emberek. Megkezdődött a lassú haldoklás folyamata.

szemettel-boritott-kikoto

Szeméttel borított kikötő. A tengerekbe, óceánokba jutó szemét mennyiségét évente több tízezer tonnára becsülik. Vannak helyek, ahol már szemétből álló szigetecskék jöttek létre a vízfelszínen.

olajba-fulladt-madar

Olajba ragadt madár, mely később bele is fulladt a mocsokba. Az olajszennyezés az egyik legsúlyosabb szennyezés, ami ma az óceánokat, tengereket éri. A vízi madarak életét is komolyan veszélyezteti.

balna-meszarlas

Minden évben vérben úszik a tenger a Feröer-szigeteknél a lemészárolt bálnatetemekmiatt. A bálnavadászat minden évben megrendezésre kerül, amit a helyiek „Grindadrap”-nak neveznek. A hosszúszárnyú-gömbölyűfejű bálnákat nem kereskedelmi céllal vadásszák le, mivel a bálnahússal nem lehet kereskedni, a helyi közösség tagjai egymás közt osztják szét a szétdarabolt bálnákat. A vadászok egy öbölbe terelik a bálnákat, aztán felvágják őket a gerincüknél, hogy kivérezzenek emiatt lassú halált halnak.

érdekes hihetetlen érdekesség természet szomorú megható


Megtekintések száma: 67882





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet