17 gyönyörű húsvéti dísz, amitől eláll a lélegzeted

2017. március 24., péntek




Ezeket akár te is könnyen elkészítheted!

Közeleg a húsvét, és ilyenkor az ember szeret elmerülni a különféle húsvéti díszek, és ötletek világában. Azonban nem mindig találunk jó ötletet, pláne olyat, amit mi is könnyen meg tudunk valósítani.

A most következő ötletek azonban nem csak látványosak, de te is könnyen elkészítheted őket!

1. Különleges tojáskoszorú

Ha van egy remek bolt a közeledben, ahol növényeket, és kertész cuccokat árulnak, akkor megvásárolhatod hozzá az összetevőket, de a nagyobb szupermarketekben is megtalálhatod őket. Elkészítése pofonegyszerű, és még a kezdők is könnyen elboldogulnak vele. Színes tojásokkal kell körberakni a koszorú alapját, majd műfűvel bevonni, és apró díszeket is aggathatsz rá.

2. Így tálalj húsvéti tojást!

A képen látható tálalási javaslat remek, ötletes, és nem utolsó sorban dekoratív. Bármilyen más fűszernövénnyel, vagy növénnyel díszítheted, de elhelyezhetsz akár egy maroknyi pörkölt kávébabban is egy vörösre festett tojást, ami jól mutathat, és színeket csempész az ebédlőasztalra.

3. Húsvéti fűfejek

Láttál már fűfejeket? Te is elgondolkodtál már azon, hogy hogyan készülhetnek? És azon, hogy te is tudnál-e ilyet? Eláruljuk, hogy ne bonyolult, sőt, könnyen át lehet alakítani a fűfejeket húsvéti stílusú "fűfejekké". Nincs más dolgot, mint búzafüvet vásárolni, venni egy tojástartó pohárkát, egy tojást a tetején lecsapni, földet helyezni bele, és elültetni benne a búzafű magjait.

4. Vidám virágcsokor

Nincs is jobb és szebb dolog annál, minthogy virágokkal ünnepeljük a tavaszt, és a húsvétot. A virágok mindig is az újjászületés szimbólumai voltak. Válogass össze néhány gyönyörű, világos és meleg színű virágot, majd állíts össze egy látványos csokrot belőlük. A képen spárgákból alakítottunk ki egy cserepet, amit összekötöztünk, és virágokat helyeztünk a közepébe.

5. Modern húsvéti csokrok

A PVC cső sok mindenre jó, de hogy ilyenre is? Ki gondolta volna! Fess aranyszínűre néhányat - vagy fújd be csillámporral - és helyezz a belsejükbe gyönyörű virágokat. Remekül funkcionálhatnak asztaldíszként, de akár a polcon is jól mutatnak, vagy az ablakban.

6. Gyönyörű lebegő mécsesek

A lebegő mécsesek már kicsit unalmasak? Mi lenne, ha feldobnád őket egy kis virággal? A virág a tavasz és egyben a húsvét közkedvelt főszereplője, ezért érdemes bátran használni. Élénk színű virágot válasszunk, és dobjunk bele egyet-kettőt egy nagyobb üvegedénybe, vagy pohárkába, a mécsesek mellé, és mindjárt feldobottabb, színesebb lesz az összhatás.

7. Fagyasztott gyümölcs és virágos jeges vödör

Szeretnél különleges tálalási módot egy remek italhoz, vagy egy üveg minőségi pezsgőhöz - esetleg pálinkához - az ünnepek alatt? Ez a nagyon könnyen elkészíthető fagyasztott gyümölcs, vagy virágos jeges vödör kehely igazi szín kavalkádot kölcsönöz a lakásodnak. Amellett, hogy gyönyörű, megfelelően lehűti az italt, amit a belsejébe helyezel.

8. Húsvéti tojás fa

Karácsonykor karácsonyfa, húsvétkor pedig húsvéti tojás fa! Stílusos, az már egyszer biztos, és nagyon is jól mutat tavasszal bent a lakásban,d e akár a szabadban is.

9. Különleges tojásfa

Ez a húsvéti tojás fának egy szolidabb változata, azoknak, akik nem kedvelik az erős, bohókás színeket. Sokkal elegánsabb mondjuk egy komolyabb helyre, irodába, vagy étterembe, ha jelezni szeretnénk a vendégek felé, hogy mi is ünnepeljük a húsvétot.

10. Elegáns tojásfa

Nem nehéz elkészíteni, egy egyszerű otthoni mű cserepes fát is át lehet alakítani a célnak megfelelően, vagy egy ágra felszúrunk egy labdát, ami körék tojásokat ragasztgatunk, ám arra ügyeljünk, hogy még véletlenül se törjenek el. Mindemellett akár be is kötözhetjük ezeket a tojásokat, és cserepet is eszerint díszíthetjük.

11. Girland papírvirágokból

Szereted a girlandot? Most reformáld meg tavaszra, húsvét alkalmából. Nincs más dolgot, mint színes papírokból virágokat kivágni és hajtogatni, melyekhez könnyen elkészíthető, és egyszerű útmutatókat találsz a neten. Színesek, kellően dekoratívak, és bárhol jól mutatnak díszként.

12. Papír krókusz házilag

A tavaszt megidézheted annak legelső virágával, a krókusszal. A krókuszról mindig is úgy tartották, hogy a tavasz legelső jele, és ha megjelent, akkor biztosan nem tért vissza utána már a zord idő. Színes krepp papírokból a lehet a legélethűbb krókuszokat csinálni. Zöldre, sárgára és lilára van szükséged, és egy kis kreativitásra.

13. Virágokkal díszített szívószálak

A tavasz és húsvétvárás egyik legelegánsabb parti kelléke az lehet, ha a szívószálakat is feldobod, így az egyre melegedő nyári délutánokon nem lesz unalmas a limonádé kortyolgatás. Végy bármilyen virágot, és kötözd oda a szívószálakhoz. Csak arra ügyelj, hogy a szívószálak elég vastagok legyenek ahhoz, hogy megbírják a virágokat.

14. Cukorkával töltött színes répák

A húsvét nem csak a húsvéti tojással, hanem a nyuszival is szorosan összeolvadt, ezért ne hagyd ki az ötletek közül a répát, mint motívumot se! Végy különböző színű krepp papírokat, majd készítsd belőlük töltött répát, melyek belsejében cukorkák vannak. Remek édesség, és meglepetés lehet a locsolkodók számára.

15. rajzolt tojás girland

Ha van gyereked, és tud rajzolni, akkor ez remek elfoglaltság lehet kettőtöknek. Rajzoltass vele sok-sok tojást, színezzétek őket együtt ki, majd kivágva fűzzétek össze őket egy szalagra. Ezután tegyétek ki mondjuk az ablakba, és remek díszítőeleme lesz a háznak, amit mások is látnak.

16. Kötélkosarak

Hagyd a csudába a hagyományos kosarat, és ne vetemedj rá a boltokban ilyekor tonnaszámra kapható ízléstelen műanyag kosarakra. Te magad, otthon sokkal jobbat tudsz készíteni, ami ráadásul nem csak szép, hanem stílusos is. Elég hozzá egy egyszerű kerámiaedény, amit körbecsavarsz valamilyen kötéllel, úgy, hogy teljesen befedje. Ugye, milyen jól mutat?

17. Különleges szalvétadísz

Azt hitted, hogy a szalvétadíszek között nem lehet újat mutatni? Akkor miért nem gondoltál még erre? Ugye, mennyire remek ötlet? És még csak nem is kell semmi más hozzá, mint néhány virág egy közeli rétről, de ha nagyvárosban élsz, akkor elég, ha befáradsz a legközelebbi virágüzletbe.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 13898





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet