1942-ben valami olyan jelent meg Los Angeles felett, amire még ma sincs magyarázat!

2017. május 7., vasárnap




Több évtized elteltével is csak a kérdések vannak... Amerika egyik legmegrázóbb találkozása az idegenekkel?

Öt évvel a roswelli események előtt idegen járművek lebegtek fenyegetően Los Angeles egén, hogy harcba szálljanak velünk. Ez volt a földi légvédelemnek az idegenekkel szemben első feljegyzett összecsapása.

[dropcap]M[/dropcap]inden bizonnyal sokan hallottak a A Föld inváziója – Csata: Los Angeles című filmről. Azt azonban csak kevesek tudják, hogy a film részben igaz történeten alapul, ugyanis valóban sor került egy légi ütközetre a földönkívüliekkel a városka felett 1942 egyik éjjelén.

Különös célpont tűnt fel egy radarernyőn, s az óceán irányából egyenesen Los Angeles felé tartott. Rögtön ezután (hajnali kettő körül) teljes készültségbe helyezték a légelhárítást. Hajnali 2 óra 26 perckor a célpont már öt kilométerre megközelítette a várost.

Majd „Los Angeles ege kitört, mint egy vulkán” – legalábbis a szolgálatot teljesítő egyik katonatiszt szerint.

A következő két óra a város minden lakója számára emlékezetes maradt. Mindenki rémülten bámulta a kirobbant ütközetet, Reflektorok pásztáztak az égen, légvédelmi lövegek lőttek a magasba, hatalmas lökéshullámokat generálva.

A másnapi Los Angeles Timeshíradása szerint a lövedékek úgy hasították az eget, mint egy tűzijáték. A tilalom ellenére apák, anyák és gyermekeik álltak ki a tornácokra vagy gyűltek össze az elsötétített utcákon. Gyereksírás, kutyaugatás és ajtócsapkodás visszhangzott.

Ám az égbolton feltűnő objektumok lassú ütemben mozogtak tovább a reflektorok karéjában, mintha csak egy bicikli kerékagyát körbevevő csillogó küllők lennének.

Az akció szinte reggelig tartott. Pontban hét órakor szüntették meg az támadást. Az incidensnek több civil áldozata is volt, többeket ugyanis eltaláltak a lehulló repeszek, de voltak akik só szerint halálra rémültek és szívroham végzett velük.

A másnapi újságok izgatottan számoltak be a légi csatáról, a Long Beach Independent szerint például „két hullámban jött az ellenséges repülőraj Los Angeles ellen”. Sokan a Japánokra tippeltek, hiszen Pearl Harbor sebe még nagyon frissül volt. Az Amerikaiak számítottak a támadásra, így a japánok azonnal az ügy első számú gyanúsítottjaivá léptek elő.

Mindössze egyetlen tévedés volt az egészben: egyáltalán nem voltak japán repülők a térségben.

Az úgynevezett Los Angeles-i csata után alig néhány órával Frank Knox haditengerészeti miniszter Washingtonban újságírók előtt kijelentette, hogy mindez egy hatalmas vaklárma volt, amelynek oka „a háborús idegfeszültségben” keresendő.

A helyi katonai egységek azonban furcsa módon megerősítették, hogy igenis voltak azonosítatlan repülő járművek Dél-Kalifornia fölött.

A hivatalos megerősítés hiányában természetesen rögtön beindult az összeesküvés-elméletek gyártása. „Rejtélyes tartózkodással kezelik ezt az ügyet – jelentette ki az Independent. – Úgy tűnik, valamiféle cenzúrával igyekeznek elhallgattatni azokat, akik beszélni szeretnének.”

Sokak szerint eleve az is furcsa volt, hogy a hadsereg azonnal tüzet nyitott az objektumokra. Ezt ugyanis még a háborús feszültség közepette is szokatlannak tartották. Ráadásul rengetegen szemtanúi voltak az eseményeknek.

Vajon milyen e-világi repülő szerkezet bírja, ha egész éjjel bombázzák?

Ha valóban a Japánok lettek volna, percekkel a támadást követően abba kellett volna maradnia az egész akciónak, ez azonban nem így történt. Az égen lévő azonosítatlan objektumokból álló raj mintha valamiféle védőpajzzsal rendelkezett volna, melyen nem volt képes áthatolni egyetlen lövedék sem.

Az esetben az is furcsa, hogy közvetlenül a hírhedt Roswell-incidens előtt 5 évvel következett be. Nincs kapcsolat? Mi van ha mégis? Talán a Roswellben lezuhant csészealjat is lelőtték, lehet hogy a hadsereg már régóta tudott az idegenek létezéséről, és már régóta próbálkozott azzal, hogy befogjanak, lelőjenek egy ilyen járművet.

ufó ufók idegen idegenek összeesküvés


Megtekintések száma: 471895





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet