2 héten belül megdöbbentő fényjelenség, és egy piramis lesz látható az űrben!

2017. június 30., péntek




Szenzációs esemény lesz, mondhatni űrtörténelmi pillanat.

Két héten belül történelmi űreseménynek lehetünk mindannyian szemtanúi. Ugyanis egy piramis és egy hatalmas fényjelenség lesz látható az égen, mely a negyedik legfényesebb objektum lesz az égen.

Ez nem más lesz, mint egy orosz műhold, mely szokatlan módon az egyiptomi piramisokhoz hasonló alakzattal rendelkezik majd. A neve utal egyben funkciójára is: Majak, azaz jelzőfény.

Az alig cipónagyságú eszköz hihetetlenül erős fénykibocsátására lesz képes, és fontos szerepe lesz.

A műholdat július 14-én bocsájtják fel egy Szojuz 2.1v hordozórakétával a kazahsztáni bajkonuri űrrepülőtérről. A projektet a Moszkvai Állami Műszaki Egyetem vezeti, és gondoskodik az anyagiakról.

Az eszköznek speciális feladata lesz, mert nem Föld körüli pályán fog keringeni, hanem egy úgynevezett napszinkron pályán, 600 kilométerrel a felszín felett az űrben.

A szerkezet 16 négyzetméter felületű, az emberi hajszálnál 20-szor vékonyabb, fényvisszaverő polimerből készült különleges vitorlákkal fog rendelkezni.

A Majak éveken át a Föld körül keringene, kibontott vitorláival, mint egy hatalmas piramis, és különféle tudományos vizsgálatokat végezne majd.

Ám legfőbb szerepe egyfajta technológiai demonstráció, melynek keretében a mérnökök ki akarják próbálni, hogy lehet lefékezni egy műoldat, majd letéríteni egy adott pályáról.

A Majak hihetetlenül fényes lesz, egyes nem hivatalos becslések szerint a Vénusznál is fényesebben fog ragyogni, mások szerint is minimum a negyedik legfényesebb objektum lesz az égen, ami Földi távcsövekkel kiszúrható lesz.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 123798





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet