2 millió éves agyagfigura fordíthat az emberi történelmen?

2017. május 13., szombat




Egy kútból került elő, és egy emberi alakot ábrázol. A gond az, hogy 2 millió éves, ekkor pedig nem volt még emberi civilizáció, sem olyan embersport, mely képes lett volna ilyet létrehozni…

Vannak bizonyos történelmi jelentőségű leletek, melyek meg tudnák változtatni a történelmünket, ha a teljes történetük napvilágra kerülne.

Ilyen annak az Idahoban egy kútból előkerült agyagszobrocskának is az esete, mely egy emberi alakot formált meg.

A "gond" az, hogy amikor elvégezték rajta a kormeghatározást, kiderült, hogy ez az agyagfigura közel 2 millió évvel ezelőtt lett kiformálva. A korát úgy sikerült meghatározni, hogy kémiai vizsgálatoknak vetették alá, és a tény is segített benne, hogy egy 2 millió éve érintetlen zárványból került elő.

Félig agyagból, félig pedig kvarcból készült, ez is felvet néhány érdekes kérdést.

Többek között eleve azt, hogyan voltak képesek ezt az ötvözetet használni a... Kik is?

Ugyanis bár az emberi faj elődjének tekinthető ősemberek, előemberek egy csoportja már akkoriban jelen lehetett a bolygón, de biztosan nem voltak képesek ilyen alkotások elkészítésére.

2 millió éve jelent meg Kelet-Afrikában az első ismert, az emberek (Homo genus) közé sorolt faj, amelyet ügyes embernek (Homo habilisnak) nevezünk. Agytérfogata nagy volt testéhez képest - a mai ember agytérfogatának kb. a fele -, két lábon járt és eszközöket készített. Mi van, ha a Homo genusok közül készíthette valaki?

Ez sokakban felmerült de a tudomány nem tud egyetlen leletről sem, még csak kezdetleges tárgyakról, eszközökről sem, melyek hozzájuk lennének köthetőek.

Ráadásuk a kvarcért 90 méteres mélységekbe kellett volna ásniuk az ősembereknek, ez volt ugyanis az alkotóelemek egyike a szobrocskában.

Tudományos rejtély, hogy milyen technológia állhatott rendelkezésre, hogy lehatoljanak a melybe, és kibányásszák a szükséges nyersanyagot.

Valamiféle fúróeszközzel rendelkeztek, melyet egy ősi technológia leírása alapján építettek? Más is segített nekik?

És az agyagfigura egyáltalán emberi lényt ábrázol, vagy sem?

OSZD MEG másokkal is!

rejtélyek ősi idegenek ősi tudás tiltott régészet rejtéy


Megtekintések száma: 163017





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet