2019-ben megnyithatja kapuit az ország legszebb iskolája!

2017. június 20., kedd




Valóságos építészeti csoda lesz a Debrecenben nyíló iskola, melyet a Forbes is éltet.

Egy hazai építész stúdió nyerte el a Debrecenben megépülő nemzetközi Iskola megtervezésére kiírt pályázatot.

Az elfogadott, és immáron hamarosan valósággá váló látványterv maga a csoda, és már most világszerte emlegetik.

Nemrég a Forbes is beszámolt arról, hogy a BORD Építész Stúdió tervei mennyire grandiózusnak modernek és lehengerlőek.

Az iskolában a tervek szerint körülbelül 500 diák tanulhat majd angolt. Az iskolának hazai és külföldi tanulói egyaránt lesznek.

Az ISD-ben egységes, óvodától érettségiig zajló, nemzetközi rendszerű képzésen vehetnek majd részt. Az iskolának már megvan a helye is: Debrecenben, egész pontosan Debrecen-Pallag településrészen kívánják 2019-ig megépíteni a terveket.

A koncepció lényege, hogy a ligetes belső udvart és a sportpályákat - többek között egy föld felett „lebegő” kosárlabdapályát - körülvevő épület minél inkább illeszkedjen a zöld környezethez.

Ehhez a tervezők egy szimbolikus jelentéssel bíró formát, a kört választották, amely a tervezők szerint egyszerre jelképezi a védelmet, az egységet és a közösséget.

Az állam legalább 2,5 milliárd forinttal támogatja az igazán különleges, sokak szerint egyenesen a jövőbe mutató iskola létrejöttét.

Rengeteg különféle komplexumot találhatunk meg a terven a fő épület körül. gyönyörű tankertek, sportpályák, külső terek olvadnak egybe a Nagyerdő vadregényes zöld övezetével.

A természettudományi oktatást éppen az erdős területeken végzik majd, legalábbis szerves részét fogják képezni a terepen megtartott tanórák a jövő minőségi oktatásában.

Még egy olyan érkezési zónát is kialakították, ahol a szülők anélkül fel tudják majd venni a gyerekeiket az iskolából, hogy meg kellene állniuk és leparkolniuk a parkolóban.

A tanulók érkezéskor egy erdős-ligetes pihenőparkon sétálnak az épületig, amely – mint a tervezők írják – a lelki felkészülést, ráhangolódást segítheti.

Az épületek három korosztályt is ki fognak tudni szolgálni, amik egymás mellett, de mégis elhatárolva egymástól fognak helyet kapni. A tantermek az északi oldalon, pavilon szerűen fognak elhelyezkedni.

Nem túlzás azt állítani, hogy ez lesz a jövő iskolája, hazánkban legalábbis mindenképpen egyedülálló lesz, de világszerte híre fog menni, ebben biztosak lehetünk.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség magyarország magyarsag magyar


Megtekintések száma: 80500





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet