2025-re felépülhe a világ első űrhotele: turisták milliit csalhatja ki az űrbe

2019. szeptember 16., hétfő




Sci-fibe illő, forgó mozgással mesterséges gravitációt keltő űrállomást épít egy amerikai cég.

Az amerikai Gateway Foundation tervei szerint 2025-re üzemszerűen működni fog a sci-fi olvasók szemében klasszikusnak számító kocsikerék alakúra tervezett, forgó űrhoteljük, ahol, ha megvalósulnak a befektetővadító tervek, heti turnusokban egyszerre 100 turista élvezheti a világűrt. 

Vagyis azon belül azt, hogy a megfelelő sebességgel forgatott űrbéli testeken létrejövő mesterséges gravitációban, ha az kisebb a földinél, irtó ügyesen lehet szaltózni, sziklát mászni vagy gumiasztalon ugrálni.

A tervezett űrhotel névválasztása hibátlan, ugyanis Von Braun Űrállomásnak fogják hívni a náciból amerikaivá lett legendás rakétatudós után.

Hány klasszikus sci-fi-szerző dőlne a plazmakardjába, ha meghallaná, hogy a világűr kereskedelmi célú meghódításának pionírjai azzal a céllal hagyják el a Földet, hogy ügyfeleiknek olyan élményt nyújtsanak, mintha egy luxus tengerjáró szállodahajón utaznának, vagy elmennének a Disneylandbe. 

Márpedig a Gateway Foundation deklaráltan erre hajt. 

Az alapítvány állami pénzt is szeretne, ezért a Von Braun Űrállomáson a privát luxusmodulok közé közcélú, tudományos kísérletek elvégzésére is alkalmas blokkokat álmodtak meg.

Az űrturizmus piacán eszerint komoly verseny lesz a magán- és az állami szektor között, hiszen a NASA 2020-ban már pénzes amatőr űrhajósokat is fogadna a nemzetközi űrállomáson.

OSZD MEg másokkal is!

tudomány technológia érdekes


Megtekintések száma: 16741





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet