2030-ra egy gyilkos meteorit csapódhat Földünkbe -figyelmeztet a NASA

2022. október 16., vasárnap




A csillagászok és tudósok szerint nagyobb lesz, minta dinoszauruszokat 65 millió évvel ezelőtt kipusztító aszteroida.

Egy 33 kilométeres átmérővel rendelkező óriási aszteroida csapódhat bolygónkba valamikor a nem túl távoli jövőben - állítja egy kutató.

Graham Hancock szerint ez az aszteroida hozzávetőlegesen 2030-ra éri el a Földünket, és ekkor fog becsapódni, melyet követően minden életet elsöprő kataklizma alakul ki a Földön.

A feltételezése szerint a hatalmas gyilkos űrszikla a Kuiper-övből kerül majd elő, és jelenleg is ott rejtőzik.

Ha igaza van a férfinek, akkor mindösszesen 13 éve van hátra az emberiségnek, és az egész világnak, mielőtt megpecsételődik mindenki sorsa.

Mr. Hancock egy korábbi könyvében is azt állítja, hogy ilyen, és ehhez hasonló események már történtek a múltban. Gondoljunk csak arra az aszteroidára, mely bizonyíthatóan 65 millió évvel ezelőtt a dínók kihalásáért volt felelős.

A kutatásai alapján pedig rájött arra is, hogy 11.600 és 12.800 évvel ezelőtt volt egy időszak, amikor a Földet ismét kozmikus találat érte, és az élet nagy része eltűnt a bolygóról - csak néhány fejlettebb civilizáció maradt életben.

Természetesen nagyon sokan nem vették komolyan az állításait, mivel kifejezetten légből kapottnak találták. A tudóstársadalomban azonban több támogatóra talált, és voltak olyan vizsgálatok melyek alátámasztani vélik az elméletét.

Eszerint 13.000 évvel ezelőtt valami tényleg nekiütközhetett a Földnek.

A tudósok egy jó része ezért azon van, hogy ne teljesüljön a 2030-as jóslat az apokalipszisre.

A gyilkos aszteroida egy sokkal nagyobb aszteroida levált darabja lehet a feltételezések szerint, de ez a kisebb darab is elég lehet, hogy minden életet eltöröljön a Földről.

A méretei ugyanis igen impozánsak, és a 33 kilométeres nagyságával még így is nagyobb lehet, mint a dinoszauruszokat kipusztító űrszikla

Mr. Hancock elméletét egyébként a Gobekli Tepe híres kőoszlopának ábrái is alátámasztják: ezen ugyanis feltűnik több olyan utalás, mely egy 11.000 évvel ezelőtti aszteroida becsapódásra utal.

Hogy valóban van-e okunk félni?

Nem tudni. Egyesek szerint a NASA már tud az aszteroidáról, de nem jelentették be, hogy elkerüljék a tömeghisztériát és a pánikot, miközben minden erejükkel azon vannak, hogy valamilyen megoldást találjanak az ütközés elkerülésére

Mások szerint csak egy légből kapott teória az egész, mely szerencsére nem fog valóra válni.

Maga az aszteroida fenyegetés általánosságban véve azonban nagyon is valós. Akár bármelyik pillanatban előkerülhetne a semmiből egy olyan szikla, mely minden életet eltörölhetne a Földről...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány világvége globális kataklizma aszteroida


Megtekintések száma: 113454





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet