2030-tól kataklizma fogja megtizedelni az emberiséget: Bill Gates előre szólt

2022. szeptember 3., szombat




Szakemberek hívták fel a figyelmet a veszélyre!

Az emberek és az országok még nincsenek rá felkészülve. valójában talán nem is lehet igazán felkészülni arra, ami vár ránk, mégis muszáj lesz megpróbálnunk.

Alig 13 éven belül ugyanis olyan katasztrofális folyamatok zajlanak majd le a Földünk légkörében, amik milliók életébe kerülnek majd... ÉVENTE!

Erre már Bill Gates is figyelmeztetett korábban!

Arról van szó, hogy sokáig tartó nyári melegek, tikkasztó hőhullámok fogják a nyarainkat uralni.

A bolygónk ugyanis a klímaváltozás megállíthatatlan hatásai miatt felforr a bolygónk, ez pedig forró, az elviselhetetlenség határán táncoló nyarakat eredményez majd.

Erre a szakemberek hívták fel nemrég a figyelmet.

Létezik ugyanis egy olyan szakkifejezés, hogy „vízbuborék-glóbuszhőmérséklet”. Ez a környezeti hőmérséklet és a pára hatását méri a hőkomfortérzetünkre.

Kicsit érthetetlen megfogalmazás? Akkor egyszerűbben: mennyire érezzük úgy, hogy a meleg levegő már kínos érzést ad nekünk.

Nos, e kényelmetlenségérzet egyre gyakoribb az emberek körében. Idén Európát a Lucifer névre keresztelt hőhullám uralta, mely pusztító erdőtüzeket okozott Portugáliában. Kaliforniában a leghosszabb nyári időszaknak voltak elszenvedői a helyi lakosok.

A hőmérséklet gyakran meghaladta a 38 Celsius-fokot. Ázsia és Kína egyes régióiban szintén melegrekordok dőltek meg idén.

A klimatológusok szerint 2018 lehet akár a Föld legmelegebb éve, de ezt már a 2016-os és 2017-es nyár is kezdte előre jelezni.

A szakemberek szerint a nyarak 50 százaléka a 2030-as években már ilyen, az elmúlt 40 éve hőségrekordokat meg-megdöntő évszak lesz. És ez még nem minden. 2050-től szinte minden nyár melegrekordokat fog dönteni! De akkor már az előző néhány év legmagasabb melegrekordjait.

Ez azt jelenti, hogy addigra már olyan elviselhetetlen lesz a hőség, hogy nyaranta nem lehet majd kimenni a szabadba, mert a levegő olyan forró lesz, hogy nem csak idősekre, fiatalokra is nagyon veszélyes lesz.

Az ember alig 1-2 óra alatt ki fog száradni, és belehalhat az extrém időjárásba.

A globális népesség 30 százaléka már most évente legalább 20 olyan napot él át, amikor a kánikula áldozatokat szed, mert annyira megviseli egyes emberek szervezetét, hogy halált okoz.

Erre a borzalmas jövőre mindenképpen fel kell készülnünk, és segítségünkre kell majd hívnunk a technológiát és a tudományt, ha túl akarjuk élni az elkövetkező évtizedeket.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány kataklizma klímaváltozás időjárás


Megtekintések száma: 113429





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet