2100-ra megdöbbentő, és egyben embertelen állapotok fognak uralkodni a bolygón!

2017. július 13., csütörtök




A Föld látványos és riasztó átalakulás küszöbén áll.

lehetséges, hogy a Föld jelenlegi arculata, viszonyrendszerei, és rajta uralkodó állapotok már csupán ideiglenesek, és hamarosan meg fognak szűnni.

A bolygó drasztikus átalakulás előtt áll, és ez mára már nem félresöpörhető tudományos lózung, hanem konkrét bizonyítékokkal alátámasztható tény.

Napjainkban még mindig nem teljesen tiszta, hogy az emberi tevékenység milyen mértékben járult hozzá ahhoz, hogy a Földön ilyen látványosan elfajuljon a helyzet, de ennek ellenére számba kell venni azt a lehetőséget is, hogy mi magunk okozhattunk részben azt, ami 2100-ra vár ránk.

Ugyanis az évszázad végére hihetetlen dolgok fognak végbemenni a bolygón. Olyan dolgok, melyek merőben átalakítják az életünket, és sokak halálát is okozhatják.

Országokat tehetnek tönkre, népeket tüntethetnek el a bolygó felszínéről.

A globális felmelegedés kapcsán az egyik leggyakrabban emlegetett probléma a sarki jég olvadása és a tengerszint emelkedése, mely a jövőben már napjaink tinédzsereinek is problémát okozhat.

Az elmúlt tél melege megolvasztotta az Északi-sarkvidéken található Spitzbergák Nemzetközi Magbunkert körbevevő, egyébként állandóan fagyott talajt. Ironikus módon a bunkert épp azért hozták létre tíz éve, hogy megóvják az ismert élelmiszernövények magvait egy esetleges globális katasztrófától.

Nemrég kiderült, hogy ez a szuperraktár már az első krízisek idején teljesen megsemmisül, ugyanis néhány hete arról számoltak be a világ hírportáljai, hogy a magbunker egyszerűen beázott.

Ez pedig komoly probléma, mert egy globális kataklizma idején minden magkészlet megsemmisülne, és nem lenne tartalékunk, amikkel újra bevethetnénk a fennmaradó világot.

Az örökfagy rengeteg szén-dioxidot és metánt tartalmaz, felolvadásával hatalmas mennyiségű gáz szabadulhat fel, tovább gyorsítva a felmelegedést. Egyre több rejtélyes lyuk keletkezi Szibéria-szerte, és egész Oroszországban.

Egyes városok akár egy az egyben elsüllyedhetnek, vagy eltűnhetnek egy-egy ilyen nagyobb lyukban, és rengeteg természeti katasztrófa fog bekövetkezni az országban. Sokak szerint ez majd idővel Oroszország teljes összeomlásához is vezet, ami a politikai helyzetet is átalakítja majd.

Nem beszélve arról, hogy a pólusok jégtakarója olvas, és nemrég leszakadt a világ valaha leszakadt legnagyobb jéghegye, mely szintén egy beláthatatlan klímaváltozási láncolatot indíthatott el az elemzők és a klimatológusok szerint.

Az elemzések és jövőkutatások szerint 2100-ra megdöbbentően embertelen körülmények uralkodnak majd bolygónkon. 

Légszennyezés világszerte...

Stephen Hawking, a híres elméleti fizikus és nem véletlenül nyilatkozta korábban, hogy egy évszázadunk van arra, hogy vagy elhagyjuk a bolygót, vagy kitaláljunk valami nagyon drasztikusat, különben civilizációnk elpusztul.

majdnem 90-100 fokos városi hőmérsékleteket és savas esőket vizionált egy interjúban.

A felmelegedés ráadásul közvetlen módon is fenyegeti az emberi életet. Évmilliók során a földi átlaghőmérséklet természetes módon és lassan változott, viszonylag kevés az olyan élőlény, mely képes alkalmazkodni ahhoz a gyors átalakuláshoz, melynek küszöbén bolygónk áll.

Még megdöbbentőbb adat, hogy 2090-re 2 milliárd ember lélegezhet majd a WHO előírásánál rosszabb minőségű levegőt...

Érdemes elgondolkodnunk, hogy vagy keresünk egy másik planétát, mielőtt kipusztítjuk saját magunkat, vagy megtanulunk vigyázni a Földünkre, de már lehet, hogy így is túl késő...

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa globális felmelegedés globális klímaváltozás tudomány kataklizma


Megtekintések száma: 155425





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet