3 éven belül indulhatnak az űrjáratok?

2017. február 24., péntek




A turistákat szállító űrjáratok hajnala hamarosan itt van. Te kimennél egy körre, megnézni a világűrt?

Nagy-Britanniából szállhat fel a világon először 3 év múlva az első űrturista járat. A technológia, és az eljárás ugyanis már olyan szinten van, hogy 3 éven belül elindulhatnak az első járatok.

Vagyis gyakorlatilag bárki - aki képes megfizetni - láthatja a világűrt, és annak a peremét. Ilyen, vagy ehhez hasonló lehetőség az átlagember számára még sohasem adatott meg.

Egyesek szerint éppen ezrét forradalmasíthatja a közlekedést, és az űrturizmust, és mivel közelebb hozza az ember számára az űrutazás élményét, hatalmas löketet adhat az űrkutatási projektek finanszírozásához.

„ha az emberek élőben tapasztalják, mennyit fejlődött a tudomány és a technika, és mennyire csodálatos az űr, akkor sokkal nagyobb társadalmi támogatottsága lehet az űrkutatásnak, és az űr meghódítására tett törekvéseknek” – véli egy szakember.

Hamarosan megindulhatnak az építkezések Nagy-Britanniában, hogy felhúzzák az első olyan repülőtereket, ahonnan el lehetne indítani ezeket a repülőgépeket, jobban mondva űrrepülőgépeket.

Az űrutazást elérhetővé tévő iparág az elmúlt években 25 milliárd fontos iparággá nőtte ki magát, mert az emberek és a befektetők is látják benne a fantáziát.

Sok mindent kell még 3 év alatt megoldani, és kormányzati ellenőrzések, törvényi előírások újraértelmezése is le fog zajlani, de ha minden a terv szerint halad, 3 év múlva már bárki jegyet vehet az űrbe.

Az első nemzetközi űrrepülőtér tehát 2020 környékén fog üzembe állni, és fogadni az űrben turistáskodni vágyókat.

A lehető legmodernebb technológiát fogják használni az űrutazáshoz, és egyben a legbiztonságosabbat is.

Az ilyen utazások során az űrbe utaznak, majd az űr peremén, Föld körüli pályán keringenek egy ideig, mielőtt visszatérnének a Föld légkörébe.

Itt nem csak arról van szó, hogy rengetegen próbálnak majd eljutni az űrbe, és egy jó üzlet. Hosszabb távon az űrutazás értelmét meg fogják látni az emberek, és a közvélemény, aminek az lesz az eredménye, hogy az olyan törekvéseké, mint a NASA, vagy az ESA, komoly támogatást kaphatnak.

És természetesen nem utolsó sorban komoly cégek kerülnek annak a közelébe, hogy privatizálják az űrutazást, ami kedvezően hathat a nemzetközi űrversenyre.

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 53384





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet