300.000 éves ősi fegyverek bizonyítják, hogy az emberiség jóval fejlettebb volt, mint hittük?

2023. április 25., kedd




Egy Németországban tett felfedezés sok mindent megváltoztathat.

Egy rendkívül jó állapotban fennmaradt „fegyverraktárat” találtak meg Németországban egy régi dolgokat, korábban maradványokat is magába foglaló helyszínen.

A dolognak azonban nem is ez a leglényegesebb apropója, hanem az, hogy a Schöningen közelében talált fegyverek 300.000 évesek. Ez részben ellentmond az emberiség történelmének, ugyanis a történészek nem gondolták, hogy ilyen régen már ilyen fejlettek eszközökkel rendelkeztek.

Ez sokakban nagyon érdekes teóriákat is felvetett.

egyrészt az emberi társadalmak akár jóval régebben kifejlődhettek, noha erre semmilyen más evolúciós bizonyíték nincs rejtélyes módon.

Egy elveszett civilizáció hagyhatta ránk ezeket a fegyvereket? vagy az emebriség tényleg a birtokában volt egy olyan ősi tudásnak, melynek segítségével sokkal modernebb eszközöket tudtak gyártani maguknak?

A laikus szemeknek ezek a fegyverek csak kihegyezett botoknak tűnnek, azonban a szakemberek számára ezek a leletek olyanok, mint a Szent Grál.

És az akkori korhoz képes olyanok, mintha az 50-es években valakik képesek lettek volna lézerfegyvert építeni...

Szerencsére csontokat is találtak a fegyverek közelében, így biztosra vehető, hogy akkoriban egy létező emberfaj, vagyis inkább emberelőd keze munkája lehetett, de ez sem teljesen biztos.

A Homo heidelbergensis - azaz a heidelbergi ember - körülbelül 600.000-200.000 évvel ezelőtt élt, így beleeshet a fegyverek keletkezésének időszakába.

A heidelbergi embert tartják a neander-völgyi ember és a modern ember közös ősének. Alapvetően húst evett; főleg emlősökét. A nagy testű emlősökre dárdával vadászott. Fő kőeszköze a szakóca volt, de többféle, fából, csontból, illetve agancsból készített eszközt is használt

Nem tudják hogyan, de ismerhette a tüzet is. Ez szintén egy érdekes rejtély az emberi faj körül. Egyes vélekedések szerit még az sem kizárt, hogy ez az emberfaj már beszélni is képes volt, bár erre még nincsenek közvetlen bizonyítékok.

Ezek a leletek nagyon fejlettek, sokkal összetettebbek, mint amit kinéztek volna a kutatók ezekből az emberelődökből.

A paleoasztronautika hívei azt mondják, hogy ez ékes bizonyítéka lehet annak, hogy egy emberi előtti civilizáció is jelen lehetett a földön, vagy egy olyan idegen faj, mely megmutatta a kezdetleges embereknek, hogyan kell a tűzzel és a kőszerszámokkal, fegyverekkel bánni, hogyan lehet fejleszteni őket.

Eme felfogás szerint ezek a leletek nagyon is szembe mennek az evolúciós elméletével, hiszen az ember fejlettségét jóval előbbre datálják.

Más kutatók szerint arról lehet szó, hogy jelentősen alábecsültük a múltban élő kezdetleges embereket, és talán sokkal okosabbak, és szerveződőkészebbek voltak, mint azt a tudomány sejtette róluk.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély ősi idegenek történelem ősi tudás elveszett civilizációk


Megtekintések száma: 178491





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet