40 éve üzenetet kaphattunk a földönkívüliektől, amit nem tudtunk dekódolni?

2023. január 2., hétfő




Ha ez igaz, akkor ez lehet az emberiség történelmének egyik legnagyobb tévedése.

Mi van, ha az emberiség akkorát tévedett, mint soha máskor? Mi van, ha az idegenek már régen megpróbálták felvenni velünk a kapcsolatot, de mi nemcsak elszalasztottuk azt, de a mai napig nem vagyunk ennek tudatában, és nem tudtuk dekódolni sem a jelet?

Egyes felvetések szerint lehet, hogy ez a helyzet. Közel négy évtizeddel ezelőtt kaphattunk egy jelet az űrből, mely soha többé nem ismétlődött meg.

Ez volt az a bizonyos Wow-szignál, azaz a Hűha!-jel.

Az 1977-ben fogott Hűha-jel (WOW szignál) forrását a mai napig nem sikerült azonosítani. A jelsorozat egyértelműen nem természetes forrásból származott, 72 másodpercig tartott, és teljesen eltért a kozmikus háttérzajoktól.

Egy új felvetés szerint talán azért nem találtuk meg soha az üzenet értelmét, mert a fogott jel valójában csak egy töredéke volt annak a jelnek, amit egy földönkívüli civilizáció küldött számunkra.

A valaha létezett egyik legtitokzatosabb jelet még 1977 augusztus 15-én fogta egy Jerry Ehman nevű csillagász a SETI rádióteleszkópjai segítségével.

A jel annyira kitűnt az adathalmazból, hogy Ehman bekarikázta a kinyomtatott szalagon és a szélére ráírta, hogy “Wow!”, vagyis “hűha!” – akaratlanul is elnevezve a rádiójelet, amit azóta mindenki így emleget.

Annyi bizonyos, hogy a jel egyértelműen mesterséges eredetű lehetett, és bár még 2017 elején is felmerült egy kutatásban, hogy egy a Földről visszaverődő jel, lehetett, elvetették.

Sőt, 2017 nyarának elején az is felmerült, hogy egy elhaladó üstökös kozmikus "zaját" foghattuk, azonban az elméletet azóta rengetegen megkérdőjelezték, végső soron ez sem nyert bizonyítást.

A jel maga 72 másodpercig tarott, és az egyik legtitokzatosabb sajátossága, hogy soha többé nem ismétlődött meg, ezzel kizárva szinte minden természetes forrást és eredetet.

Az új elmélet ezzel kapcsolatban azt állítja, hogy ez egy hosszabb jelsorozat lehetett, aminek mi csak a végét érzékeltük, ezért nem volt soha igazán értelme a tudósoknak.

Ugyanis rengeteg kódfejtő próbált rájönni bizonyos szabályszerűségekre a jelben, de még a nyelvészek sem találtak semmi logikát benne.

Pontosabban a szabályszerűségek egyértelműen megvoltak benne, de nem tudtak hozzá egyetlen létező "nyelvet" sem igazítani, kreálni semmilyen rendszer alapján.

Elképelhető tehát, hogy egy kósza jel volt. Azért csak egyszer ismétlődött meg, mert egyetlenegyszer sugározhatták irányunkba, vagy mert azóta kipusztult a civilizáció. Az is megeshet, hogy két, egymással kommunikáló idegen faj adását foghattunk, tehát az üzenetet eleve nem is nekünk küldték.

Rengeteg még mindig a Hűha!-jel körüli kérdés, és ezek talán soha az életben nem lesznek megválaszolva, hacsak egy idegenek civilizáció be nem állít, hogy ő küldte a jelet, vagy ennyi év után valahogyan rá nem találunk mégis a forrásra, és afelé kezdünk el tapogatózni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány ufó ufók idegen földönkívüliek idegenek összeesküvés hűha!-jel


Megtekintések száma: 128791





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet