400 ezer dollárt nyert ezzel a zseniális videóval: elmagyarázta benne Einstein relativitás elméletét!

2018. június 3., vasárnap




Hétperces videójában professzorokat megszégyenítő módon magyarázza el Einstein relativitás elméletét.

A 18 éves amerikai Ryan Chester nem gondolta volna, hogy ekkora jutalomban lesz része.

Egy olyan videót készített ugyanis, ami alapvető szempkntok alapján, profi kivitelezéssel és közérthetően magyarázza el Einstein realtivitáselméletét.

A 22 millió dollár összdíjazású Breakthrough Junior Challenge (BJC) elnevezésű díjat három nagy cég, a Facebook, az Alibaba és a Google alapítója hozta létre 13-18 éves fiatalok számára.

A projekt célja az hogy a kisdiákok olyan videókat készítsenek, amelyekben látványosan és közérthetően magyarázzák el az élettudomány, a fizika vagy a matematikai nagy felfedezéseit.

A 400 ezer dolláros első díjat Ryan Chester amerikai középiskolás kapta, ebből 250 ezer dollár az övé, 50 ezret kap a tanára, 100 ezer dollár értékben pedig az iskolájuk kap egy új tudományos laboratóriumot.

A tudományok manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, de nagy baja világban, egyben általános jelenség, hogy az átlagember nincs tisztában számos tudományos elmélet fontosságával, vagy azzal, hogy miről is szól egyáltalán.

ha több nyittot gondolkodású ember élne a társadalomban, akkor egy sokkal okosabb, sokkal igazságkeresőbb világ tárulhatna elénk.

Mi magunk építjük a jövőt, és okos, öntudatos emberekkel olyan világ építőkövetit és alapját lehetne letenni, ami egy szép és új jövőt eredményezhet.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 31862





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet