5 bizarr régészeti lelet, amik miatt át kellene írni a történelmet

2017. április 7., péntek




Nem lenne szabad létezniük. Hivatalosan nem is léteznek.

Az oklahomai ősi civilizáció nyomai

A régészek a modern időkben felfedezték a LINDAR nevű rendszert, mely egyfajta lézer alapú letapogatást tesz lehetővé. Így voltak képesek lelátni Oklahoma őserdeinek legmélyére, ahol a legnagyobb megdöbbenésükre utcák körvonalait, házak nyomait vélték felfedezni.

A helyszínen ebből semmit sem lehetett látni, azonban későbbi ásatások során kiderült a legmegdöbbentőbb tény: a maradványok ez ősi civilizáció által épített város maradványai, mely legalább 10.500 éves volt. A gond csak az, hogy akkoriban csak vadászó és gyűjtögető, kolonizálódni és bonyolult műveleteket végrehajtani nem képes indiánok éltek itt...

Puma Punku lézeres technológiával vájt követi

Létezik egy hely, Puma Punku, mely egy az egyben úgy néz ki, mintha valami számítógépes modellezőprogrammal alkottál volna meg. Mindezt több ezer évvel ezelőtt. Az egyes "H" betűkre emlékeztető komponensek mintha csak egy az egyben való másolataik lennének egymásnak.

És tényleg, mert ha valaki leméri ezeket, szinte tökéletesen egyeznek, és mindenhol pontosan derékszögűek. Akár vízmértékkel le lehetne ellenőrizni, nem találnánk benne hibát. A tereptárgyak életi pedig hátborzongatóan élesek. Sokan ezért sejtik úgy, hogy lézeres ősi technológia közbenjárása kellett ezeknek a megalkotásához.

Egy ősi, Panamában előkerült szerkezet

Panamában az ősi időkből került elő egy aranyozott, különleges alakú valami, amivel kapcsolatban számtalan pletyka és találgatás látott napvilágot.

Sokan egy ősi szerkezet egyik darabjának gondolják, mások pedig úgy hiszik, hogy egy csúcstechnológián alapuló jármű kicsinyített modellje lehet. A szkeptikusok szerint valamiféle ékszer lehetett, melyet tévesen értelmeznek az emberek, de ha oldalról megnézzük, valóban olyan, mintha egy speciális valaminek a modelljét látnánk viszont. A lelet az 1920-as években került elő, egy történelem előtti korból.

Megalitikus gárnittömbök Egyiptomban

Egyesek szerint idegen űrhajók egykori fekete dobozai lehettek azok a nagyméretű, sok tonnás gránittömbök, melyek fekete színűek, és éleik annyira precízek, hogy azt csak valamiféle modern technológia segítségével hozhatták volna létre. Több évtizeddel ezelőtt bukkantak rá 24 darab, hatalmas fekete gránittömbre, melyek mértani pontossággal lettek elkészítve, és az előzetes becslések szerint több ezer évesek.

Nagyon sokan gyanakodnak idegenek eredetre, ugyanis a kő megmunkálásának művészetét a legmagasabb fokon ismerhette az, aki ezeket megalkotta, de még úgy sem lett volna lehetősége ennyire tökéletes "dobozokat" készíteni.

Modernkori lövésnyom egy neandervölgyi koponyáján

Komoly riadalom alakult ki a régészek között, amikor egy 300.000 éves neandervölgyitől származó koponyán olyan lyukat találtak, mely egy az egyben megegyezett egy modernkori távcsöves puskától származó lövés nyomával.

A leletet 18 méteres mélységben találta meg egy bizonyos Tom Zwiglaar, aki egy svájci bányász volt, és éppen a vidéken tevékenykedett azokban az években. Eleinte arra gyanakodtak, hogy talán egy lándzsa, vagy valamiféle hegyes szúrószerszám sérthette meg a koponyát olyan módon, hogy az ilyen nyomot hagyjon az áldozaton. 

Ehhez hasonlóval a modern orvos szakértők manapság csak fejlövéseknél találkoznak.

Szinte mindegyikük azt mondta rá, hogy ez egyértelműen egy lövésnyom. A mai napig rejtély, hogy ez hogyan lehetséges...

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély rejtélyek ősi idegenek történelem ősi tudás tiltott régészet ooparts


Megtekintések száma: 138588





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet