5 horrorfilm, mely igaz történeten alapul, és érdemes megnézned!

2016. november 18., péntek




Léteznek olyan, kifejezetten izgalmas és velőtrázó horrorfilmek, melyek képesek azt elérni, hogy éjszaka csak égő villannyal tudj elaludni a szobádban. Ezekben a történetekben az a legborzasztóbb, hogy egykoron tényleg megtörténtek… Vigyázat, néhol felkavaró képek következnek!

A horrorfilmek világában mindig egyetlen gondolattal nyugtatgatjuk magunkat. Hogy az, amit látunk, nem valóság, és csak egy kitalált történet.

A legvérfagyasztóbb horrorfilmek esetében azonban nem mindig mondhatjuk el ezt, és valójában belénk gyökerezik a gondolat: ha ez igaz történet volt, mikor, és kivel történhet meg újra? Cikkünkben összeszedtük az 5 legjobb, és egyben legfélelmetesebb horrorfilmet, melyek igaz történeten alapulnak.

Démonok között 1-2

A Démonok között szériáról már sokszor írtunk, ugyanis nem csak maguk a filmek alapulnak megtörtént eseményeken, de a második film kapcsán több valós paranormális jelenség is felmerült. Sőt, a bemutató után nem sokkal az a pletyka járta a film kapcsán, hogy átok ül a produkción.

A Warren házaspárt kétségtelenül az utóbbi évek két nagyszerű horrorfilmje, a Démonok között széria tette népszerűvé újra. Ed és Lorraine Warren a való életben paranormális tevékenységek vizsgálatával, és szelleműzéssel kereste kenyerét.

Mint ismeretes, a Démonok közöttben bemutatott mindkét ügy valós eseményeken alapul, így a Perron család kálváriája is, és az Enfieldben tanyát verő poltergeist hihetetlen sztorija is.

Főleg a második rész kapcsán kerültek elő a vetítéseket követően rémisztő beszámolók az interneten. Állítólag történt olyan is egy amerikai moziban, hogy a nézők közül, az egyik székből tűnt el valaki, akire csak otthon találtak rá, eszméletét vesztve, és az illető semmire sem emlékezett abból, hogy hogyan is került a filmről haza.

Egy másik esetben egy nőt szállt meg egy paranormális erő, majd mikor hazaért a filmről, egy ijesztő kereszt rajzolódott ki előtte a tükörben.

Kísértetjárás Connecticutban

Ez a történet eredetileg a valóságban szintén a Warren házaspárhoz kapcsolódik. A film 2009-ben készült, és A Kísértetjárás Connecticutban címet kapta. A Snedeker család történetét dolgozza fel, akik az 1980-as években költöztek Southington városába, hogy közelebb élhessenek a UConn Egészségügyi Központhoz, ahol fiukat rákkal kezelték.

Miután beköltöztek, találtak néhány hátborzongató dolgot a pincében, például temetkezési kellékeket, kínzó eszközöket. Snedekerék ellentétben a többi démonok által kísértett családdal nem csak érezték a gonosz képviselőit, hanem látták is őket.

Leírásaik szerint nagyon félelmetesek és valóságosak voltak. Később az a hátborzongató tény is kiderült, hogy a gyerekek szobájában egyfajta preparáló műhely volt, ahol halottakat preparáltak, és készítette fel a temetésekre.

A Warren házaspár egyik tagja, Ed Warren is tanúja volt a Snedeker házban valami paranormálisnak. Egyszer ugyanis hallotta, hogy a régebben koporsók szállítására használt lift lánca csörög, lement a pincébe, ahol két nőt látott táncolni.

Amityville-i horror

Az Amityville-i horror volt az egyik legelső olyan nagyobb költségvetésű horror, mely nagyobb kritikai és közönségsikert aratott, még ha felemásra is sikerült maga a film.

1974. november 13-án 6 embert lőttek le, később kiderült, hogy Ronald DeFeo Jr. követte el a gyilkosságokat. Saját családját ölte meg hidegvérrel. Ez még nem is lenne túlzottan említésre méltó, akár lehetett volna egy klasszikus sorozatgyilkos is, azonban a bíróságon azzal védekezett, hogy hangokat halott a fejében, amelyek arra kérték, hogy ölje meg szüleit és testvéreit.

Soha nem sikerült bebizonyítani ennek az ellenkezőjét, és a férfi haláláig állította, hogy valóban hangok kényszerítették a brutális gyilkosság sorozatra. A Démonok között második részében is van egy a történetre utaló jelenet még a film elején.

Ördögűzés Emily Rose üdvéért

Az elmúlt 15 év egyik legnyugtalanítóbb, s egyben legfelkavaróbb filmje. Ugyanis szintén egy megtörtént eseményen alapul, amelyhez ráadásul köze van magának a Sátánnak is.

Az első ténylegesen hivatalos és nyilvános ördögűzési esete a hetvenes években, Németországban zajlott, amikor egy fiatal lányt, Anneliese Michaelt a dokumentumok szerint megszállta a sátán.

Az ügy nagy vihart kavart, főleg azért, mert Anneliese sajnos nem élte túl a pszichiátriai kezelés után következő ördögűzést, és szülei mellett két papot, Renz atyát és Ernst Alt atyát is bűnösnek találtak a halálában.

Az esetből „Ördögűzés Emily Rose üdvéért” címmel készítettek horrorfilmet, mely sokak szerint, ha nem is ért az eredeti Ördögűző című film nyomdokába, de nagyon közel volt hozzá.


Ördögűző

Talán a legnagyobb örök klasszikus, és egyben a legfelfélelmetesebbként számon tartott film a világon, ami valaha készült. Azt kevesen tudják, hogy ez a történet is egy igaz történeten alapult. Eredetileg egy kisfiút szállt meg a démon.

A kisfiú német-lutheránus családba született és a negyvenes években Cottage Cityben élt családjával Marylandben. Egyedüli gyermek volt, mindenki azt mondta róla, hogy nagyon magányos volt.

A fiú túl kezdett foglalkozni a túlvilággal, miután meghalt a agymamája, és ekkor vette kezdetét a paranormális ámokfutás.

A szülők kétségbeesésükben minden lehetőségbe belekapaszkodtak, hogy visszakapják fiukat, ám amikor a katolikus egyház, mint lehetőség felmerült, a fiú még riasztóbb tüneteket kezdett produkálni. A filmbéli atyát egy bizonyos William Bowden atyráól mintázták, aki eredetileg egy II. világháborús veterán volt.

Ez az ördögűzés volt az egyetlen valóban dokumentált, hivatalosan először és elsőként elismert ördögűzési eset a Vatikán által.


Megtekintések száma: 336535





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet