5 ijesztő szélturbina katasztrófa

2016. december 27., kedd




Napjainkra a szélturbinák szinte egybeforrtak az újrahasznosítható zöldenergiával. Azonban ez nem jelenti azt, hogy veszélytelenek. Minden évben legalább 120 szélturbina áll le, robban fel, vagy hullik darabjaira, mintegy járulékos veszteségként. Összeszedtünk 5 nagyon durva, és igen látványos szélturbina katasztrófát az elmúlt évekből.

A szélturbinák egyet jelentenek a zöldenergiával, és a sokkal teljesebb, természetesebb, és tisztább világgal. Mindenki hasonló gondolatokkal, frázisokkal azonosítja őket, holott ezek a gépek is csak fémből, és mérgező alkatrészekből, drótokból állnak.

Az 1980-as évektől kezdődően rengeteg fejlődésen mentek keresztül. Nem csak nagyobbak, és kevésbé szennyezőek lettek, de sokkal több energiát is képesek termelni.

A modern szélturbinák már kellően csendesek. Az elfogadott távolság a lakóterületekhez viszonyítva több mint 150-200 méter, de ha a látványt is figyelembe vesszük nem csúnyábbak a villanyoszlopoknál.

Sőt, ami azt illeti, sokak szerint kifejezetten mutatósak tudnak lenni. Azonban ezek is csak gépek, melyek rengeteg karbantartást igényelnek, és időnként még így is bekövetkezik egy-egy komolyabb meghibásodás, mely katasztrófába torkollik.

Összeszedtünk 5 olyan esetet az elmúlt évekből, amikor látványosan hibásodtak meg ezek a szélturbinák.

Volt olyan, amelyik szimplán kigyulladt, és felrobbant, míg olyan is akadt, amelyik a hatalmas szél miatt darabokra szakadt.

Azonban a legjelképesebb az a baleset volt, amikor egy repülő madarat kaszált le, aminek érdekes szimbolikája volt.

A videó megnézése után nem biztos, hogy valaha szélturbina közelében akarsz lakni majd. 

érdekes érdekesség zöldenergia


Megtekintések száma: 46418





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet