5 jel, hogy félsz a haláltól

2017. január 17., kedd




Mennyire félsz a kaszástól? Egy napon mindenkiért eljön, de vajon idő előtti rettegő vagy, vagy szembe fogsz tudni nézni vele, ha eljön a te időd?

A halál riasztó gondolata

A haláltól való félelem egy normális dolog. Egy előző cikkünkben már kitárgyaltuk hogy vannak olyan típusú emberek, akik kifejezetten keresik is a halál jelenlétét az életükben, míg mások egyenesen kerülik, és nem szeretnek konfrontálódni vele.

Mindkét lelki létállapotnak megvan a maga oka, a maga miértje.

A halál még mindig rettegéssel tölti el az emberek többségét, és a halálfélelem is egyetemes félelmünk.

Ennek ellenére tagadjuk, és ehhez a tagadáshoz asszisztál a maga módján az orvostudomány is, hisz az élet meghosszabbítása már valósággá vált; és asszisztálunk hozzá mi magunk is, amikor idősödve is még fiatalnak akarunk látszódni. Vannak olyan jelek, melyek alapján te is be tudod lőni, hogy te magad mennyire félsz attól, hogy egy napon érted jön majd a kaszás.

Nem akarsz hallani róla

Az egyik leggyakoribb jelenség, hogy az ember hallani sem akar róla. Az ilyen emberek szándékosan zárják ki az életükből a halált.

Nem néznek híradókat, mert túl sok halálesetről szólnak, és ha egy összejövetelen szóba kerül, hogy megint meghalt valaki, akkor szörnyülködnek, és csak annyit mondanak, hogy "Ne is beszéljünk róla, borzasztó". Ha magadra ismertél, akkor te magad is féled a halált.

Nem tudod nézni

A halált sokan nem szeretik nézni, ez is teljesen normális, ugyanakkor a haláltól való félelem egyik természetes jele is ez.

Ez azt jelenti, hogy nyugtalanságot érzünk, ha mások halálát kell végignéznünk, vagy azzal szembesülnünk. Sokakban egy haláleset végignézése örök nyomot hagy.

Halálfélelem

Egyes helyzetekben a halált félő emberekben az adrenalin nem csupán felpörgeti a szervezetet, hanem halálfélelem társul mellé. Azoknál, akik tudat alatt keresik a veszélyes helyzeteket, ezt elnyomja a bennük termelődő adrenalin, azonban a halált félő emberekben eluralkodik a pánik.

Ha veszélyes helyzetekben berezelsz, vagy már attól is előtör belőled a halálfélelem, ha egy ismerősöd autójában ülve úgy érzed, hogy túl gyorsan, túl veszélyesen vezet a másik, akkor féled a halált.

Szeretnél hosszú ideig élni

Alapjáraton persze sokan szeretnének hosszú időn át élni. Azt azonban nem lehet kijelenteni, hogy a hosszú élet és a tartalmas élet között kapcsolat lenne. Vannak olyan emberek, akik inkább választanak egy rövidebb, de tartalmasabb életet, mint egy hosszú, eseményszegényt.

Ha sokat foglalkozol magaddal - túlságosan is sokat - és folyton folyvást próbálod magad megfiatalítani, és szembemenni az öregedés, és az idő múlásának folyamatával, ha nem vagy képes elfogadni, hogy röpülnek az évek, akkor te bizony félsz attól, hogy túl hamar eljár feletted az idő, és az út végén ott vár majd téged is a nagy kaszás.

Elzártan élsz

Ez nem határolja be egyértelműen, hogy valaki féli-e a halált, de sokszor társul olyan emberekhez, akik nem kívánnak túl sokat látni a világból, mert azt tudat alatt veszélyesnek érzik.

Sokszor, ha ilyenek vagyunk, ezt még önmagunknak sem ismerjük be. A halálfélelem már az utcára kilépve is jelentkezik, rendszerint ezek az emberek akár pánikbetegek is lehetnek, és nem szeretik, ha nagyobb embertömeg van körülöttük, mert mindenkiben a rájuk leselkedő kaszást látják.

A világban nem a lehetőségeket látják egy jobb életre, hanem lehetőséget arra, hogy meghalhatnak.

túlvilág élet és halál ezotéria spirituális önismeret haál


Megtekintések száma: 117736





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet