5 különleges fűszer, amiből elixírt tudsz készíteni

2017. március 6., hétfő




Ezek a legegészségesebb italok a Földön.

Ha a vízhez egy kis uborkát, fahéjat, gyömbért vagy mentalevelet adunk, abból valami egészen fantasztikus dolog sül ki. A legtöbb ember tisztában van azzal, hogy a legegészségesebb ital a földön maga a víz.

Ami azt illeti, a legtöbb egészségügyi szakember, az orvosoktól a táplálkozási szakértőkön át a természetgyógyászokig, azt fogja mondani, hogy napi legalább 6-8 pohár víz elfogyasztása az egyik legjobb (és legegyszerűbb) életmódváltás lehet, amit az egészségünk érdekében megtehetünk.

Vannak azonban olyan természetes anyagokat, amelyek a vízhez adva még tovább növelhetik annak előnyeit. Az alábbiakban soroljuk fel.az öt legjobb közülük.

Frissen facsart citromlé

Egy egész könyvet Beszél meg lehetne tölteni a citromos víz előnyeiről értekezve! Röviden összefoglalva, érdemes tudni, hogy ez az ital segít méregteleníteni a májat, megkönnyíti a szervezet számára a hulladékok eltávolítását, valamint javítja az emésztést, segít a fogyásban, és erősíti az immunrendszert. Ennek oka, hogy a citromlének magas a C és A vitamin, pektin és antioxidáns tartalma.

Gyömbér

A gyömbér nem csupán csodásan melengető íze van, de bizonyítottan számos előnyös hatással lehet az egészségünkre állapotunkra. Évszázadok óta használják olyan különböző emésztési problémák kezelésére, mint például a hányinger, a hasi görcsök és a puffadás. Használatának módja egyszerűen annyi, hogy levágunk egy kis darab gyömbért, betesszük a vizbe, és hagyjuk állni egy ideig. Miután megittuk a vízet, bátran megehetjük a gyömbér gyökeret is a vigyázat, nagyon csípős!

Uborka

A víz felturbózásának egy másik nagyszerű módja, különösen meleg időben, ha hozzáadunk néhány szelet szeletelt uborkát. Az uborkás víz kiválóan alkalmas a hidratálásra és, akárcsak a citrom, javítja az általános emésztést és segít a méregtelenítési folyamatotban. Az uborka a fogyáshoz is remek, mivel magas a rosttartalma és segítt természetes módon megfékezni az étvágyat.

Mentalevél

Saját kertben vagy akár az ablakpárkányon nyugvó cserépben nevelt menta is képes lehet az elixír varázsra? Dobjunk néhány levelet a pohár aljára majd öntsünk rá vizet. Segíti a saliva termelést valamint jótékony hatással van az emésztésre.

Fahéj

A fahéj is kellemes, meleg, fűszeres ízt kölcsönöz a víznek, és ez a fűszer több okból kifolyólag is remek hatással van az egészségre. Egyrészt gyulladáscsökkentő hatása van, így remek választás azok számára, akik izületi gyulladástól szenvednek, és azt is kimutatták, hogy segít a fogyásban, egyensúlyban tartja a hormonokat, és a cukorbetegnél megfelelő szinten tartja a vércukrot. Amint a fentiek alapján jól látható, a már amúgy is kifejezetten egészséges vizet nem túl nehéz igazán frissítővé varázsolni. A most tárgyalt összetevők nagy része valószínűleg fellelhető a ház körül. Bármilyen kis lépés is ez, nagy hatással lehet a későbbiekben az általános egészségünkre és a jó közérzetünkre.

Forrás: Tudnodkell.info 

egészség egészség megelőzés


Megtekintések száma: 29478





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet