5 lehetséges ok, amiért a harmadik világháború kirobbanhat!

2017. április 25., kedd




Sokak szerint nyakunkon már a harmadik nagy világégés. Ezek miatt robbanhat ki a legtöbbek szerint.

Az első két világháború hihetetlenül nagy pusztítást végzett annak idején, és az emberiség azóta is ara törekszik, hogy elkerülje, hogy újra bekövetkezzen egy hasonló.

Azonban a jelek szerint úgy tűnik, komoly a veszélye, hogy egy újabb hatalmas háború eszkalálódjon. A harmadik világháború ma számos ok miatt törhetne ki, ez is remekül jelzi valószínűségének nagyságát.

Iszlám vallásháború

A legvalószínűbb elmélet szerint az iszlám állam, és az iszlám szélsőségek terjedésével egy vallási alapú háború eszkalálódhat. Ez akkor is bekövetkezik majd, ha az iszlám állam megsemmisülne. Az iszlám ugyanis már el lett vetve az európai társadalom szövetei között rejtőző kis iszlám közösségekben.

Európa komoly veszéllyel nézhet ezért szembe, és egy újabb nagy háború csatatere lesz az elkövetkező 10-15 évben, ha minden így halad tovább.

Szuperhatalmak összecsapása

Amerika és Oroszország szembenállása mindig is megvolt, függetlenül attól, hogy ki volt éppen az amerikai elnök. Sokak szerint ez a szembenállás gyökeres, tehát nem javítható, csak tolerálható.

Egyes elemzők szerint eleve pattanásig feszült a két állam viszonya az utóbbi időkben, és már csak egyetlen rossz lépés kell valamelyik rész felől, hogy a másik hadat üzenjen neki. A katonai lépéseket természetesen nem fogja szó nélkül hagyni a másik, így szép lassan egy háború fog kialakulni, amibe a nemzetközi színtér „játékosait” is be fogják vonni.

Nukleáris háború

Az egyik legnagyobb veszély a nukleáris háború veszélye. Vagyis elképzelhető, hogy a keleti térség nemzetei közül valaki ledob majd egy nukleáris atombombát valamelyik amerikai településre, egy sűrűn lakott városra.

Hogy ki lesz az, nem tudni. Egyesek szerint Kína, vagy talán Japán, hogy megbosszulja Hirosimát, de Afganisztán sem kizárt. A nukleáris télben rengetegen halnak meg a robbanás után is, és Amerika nem fogja ezt zokszó nélkül hagyni.

Biológiai hadviselés

Ha ez bekövetkezik, akkor bár első olvasatra nem tűnik riasztónak a biológiai hadviselés, jobban belegondolva olyan lesz, mint a pokol. Arról van szó, hogy különféle vírusokat, vagy járványokat terjesztenek el egyes nemeztek területein. Talán már most is ez zajlik.

Amikor ez nyilvánvaló lesz, és meglesznek a felelősök, a politikai és egyéb szembenállás háborút fog szüli. Azonban a háború közepette bubó pestissel, vagy egyéb szörnyű kórsággal küzdő katonák rothadó teste az apokalipszist, és a végnapokat fogja feleleveníteni.

Észak-Korea

Az nem kérdés, hogy Észak-Korea már évtizedek óta játszik a tűzzel, és nem egyszer rálépett már a nagy oroszlán – Amerika – bajszára, akárcsak a többi nemzetére. Felrúgva minden nemzetközi egyezményt, gyakran fenyegetőzik, és azt tervezi, hogy interkontinentálisa rakétákkal csapást mér ellenségeire.

Bár sokak szerint nem érdemes komolyan venni, a jövőben mégis titokban elkészíthetnek egy olyan rakétát, mely képes elérni Amerikát. Ettől kezdve az USA biztosan meg fogja torolni a dolgot, amit viszont Kína nem feltétlenül fog hagyni, ily módon pedig még Oroszországot is bevonhatják a játszmába, világméretűre növelve a háborút.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség összeesküvés politika


Megtekintések száma: 57532





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet