5 megdöbbentő dolog, amiről Egyiptom ókori piramisai árulkodnak

2017. március 4., szombat




A piramisok mindig is az egyiptomi kultúra nagy rejtélyei közé tartoztak. De vajon miről árulkodnak? Mert többet mondanak egy letűnt civilizációról, és azok égi istenekkel való kapcsolatáról, mint bármi.

Korát megelőző egyiptomi kultúra

Az egyiptomi kultúra messze az egyik legfejlettebb kultúra volt mindig is az ókorban. Azt beszélték, hogy Egyiptomban nem csak a gyógyítás, hanem a megfiatalítás is komoly tudományág volt, és igen nagy eredményeket értek el.

Az építészeti fejlettségüket nem kell különösen említeni, elég, ha megnézzük a még ma is vízmértékkel mérve is rendkívül precíz piramisokat, melyekhez hasonló pontosságú objektumokat még napjainkban is csak nehezen készítenek a mérnökök, építészek.

Ismerték az elektromosságot

Több olyan rejtélyes hieroglifa, és freskó található Egyiptomban, melyek arra utalnak, hogy az egyiptomiak nem csak ismerték az elektromosság elvét, de használták is az elektromosságot már az ókori időkben is.

A Hathor istennő tiszteletére szentelt denderai templomban található a régészeket is zavarba ejtő lelet. Egy óriási egyiptomi villanykörtét ábrázoló dombormű lenne a válasz a Fáraók titokzatos fényének legendájára? A dolog ugyanis így áll. A domborműn jól láthatóak a villanykörtére utaló tagadhatatlan jelek. Az izzószál, a tartók, és a kábelek, melyekben feltehetőleg elektromosság áramlott.

Hogy honnan szedték ezt az egyiptomiak, arról csak találgatások vannak. A villanykörtékből a kábelek egy dobozszerű objektumhoz vezetnek, az egyik doboz tetején a levegő egyiptomi istene, Shu térdepel.

Legyőzték a halált

Az egyiptomi kultúrában igen gyakran előkerült a halál, és a különféle hieroglifák, falra festett freskók is arról árulkodnak, hogy Egyiptom nagyon is tudta, miként működik a halál. Egyes legendák szerint voltak fáraók, és fontos emberek, akiknek a múmiái időnként életre is keltek, ezzel hazudtolva meg a test megsemmisüléséről szóló általános dogmát.

Sokak szerint különféle főzetek, titkos Egyiptomból származó receptek képesek arra, hogy ha csak egy rövid időre is, de visszarántsák a halottakat az élők közé, hogy megüzenjék utolsó gondolataikat a hozzátartozóiknak.

Az előző emberiség nyomai

Több műholdas felvételen észrevettek már különös, piramisszerű alakzatokat a közelmúltban, mindet Egyiptom területén. Az egyik helyszíni vizsgálat során pedig kiderült, hogy ezek jóval régebbiek a klasszikus piramisoknál.

Vagyis ezek lehettek a piramisok ősei. Igen ám, de egy olyan időből származnak, amikor még nem létezhetett fejlett emberi civilizáció. Akkoriban az emberiség vagy nem is létezett, vagy olyan primitív csoportosulás volt rájuk jellemző, ami kizárja egy ilyen összetett objektum építését.

Ezért többekben felvetődött már, hogy nagy valószínűséggel az előző emberiség nyomai, őskori mementói lehetnek ezek a piramisok. Vagyis az emberiség előtt a Földön élő emberiség építhette, mielőtt végleg kihaltak, egy eddig ismeretlen okból.

Kapcsolat az égi „istenekkel”

Sokan úgy gondolják, és rengeteg ókori dokumentum is bizonyítja, hogy az egyiptomiak kapcsolatot ápoltak bizonyos égi istenségekkel. Ezek az istenségek azonban valójában földönkívüliek voltak.

Olyan lények, melyek istenszerű hatalommal rendelkeztek, képesek voltak a halálból is feltámadni, és olyan technológia volt a kezükben, amelyet varázslatnak hittek az ókori Egyiptom népei. 

A tény, hogy a legtöbb piramist csillagászatilag tökéletesen tájolták, és több olyan freskót is találtak már, melyek komoly csillagászati térképeknek számítanak még ma is, szintén azt erősíti, hogy valahogyan szert tettek egy ősi tudásra.

Olyan dolgokról szereztek tudomást, amiről képtelenség volt akkoriban, csak távcsövek segítségével tudhatták volna. Az pedig akkoriban még nem volt. Így adódik a kérdés, hogy akkor hogyan volt erre lehetőségük?

rejtély rejtélyek ősi idegenek ősi tudás egyiptom


Megtekintések száma: 116994





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet