5 ok, amiért soha nem kísérelték meg újra a hírhedt Philadelphia kísérletet

2017. március 12., vasárnap




A kísérlet során egy hadihajó váratlanul hipertér ugrást produkált, és egy végtelen időalagútba keveredett több idősík között. De nem ez volt az egyetlen ok, ami miatt többet nem bolygatták a dolgot.

Elevenítsük fel, mi is volt annak idején a Philadelphia kísérlet.

Az egész úgy indult, hogy egy "Mágneses Rezonátorként" emlegetett szerkezetet teszteltek egy hadihajón, az SS Eldridge fedélzetén.

Felvonult a legénység a fedélzetre, kihajóztak a nyílt vízre, majd bekapcsolták a rezonátort. Ami ezután következett, az volt a legfurcsább fizikai jelenség, melyet az emberiség valaha tapasztalt.

Az Eldridge pár pillanatra egy hatalmas, zöldessárgás ködbe burkolózott, majd úgy a radarok, mint pedig az optikai megfigyelők számára 10 - más források szerint 14 - percre láthatatlanná vált, hajótestestől, fegyverestől, legénységestől, vasmacskástól, mindenestől annak ellenére, hogy mintegy száz tengerész tartózkodott a fedélzeten a kísérlet során.

Amikor azonban előkerültek, a legénység egy része eltűnt, másokat pedig a hajóba olvadva találtak meg. A kísérleteket még párszor megismételték, majd – legalábbis hivatalosan – végleg leállították.

Hipertér ugrás

A lehetséges okok között van a hipertér ugrás ténye. Sokak szerint ugyanis ez történhetett, ugyanis a hajón tartózkodók arról számoltak be, hogy valamiféle időalagútba keveredhettek.

Látták a múltat, és a jövőt, a még meg nem történt eseményeket is, és a modern világot több száz év távlatában. Ez azonban nagyon veszélyes volt, és végül a kísérletet leállították.

Az emberek és a tudósok ugyanis rájöttek, hogy az időbe ily módon való beavatkozás beláthatatlan következményekkel járhat.

Kiszámíthatatlan művelet

Sokak szerint a művelet bár sikerrel járt, és a hajót tökéletesen tudták álcázni, a végeredmény sajnos annyira kiszámíthatatlan volt, hogy rájöttek: túl nagy árat fizetnek azért, hogy eltüntessenek egy hajót.

Nem tudták ugyanis, hogy mivel van dolguk, és tudták, ha így kísérleteznek tovább vele, akkor komoly dolgokat szabadíthatnak rá az emberiségre.

Más dimenziókba nyithatott kaput

Az SS Eldridge fedélzetén más idősíkokat tapasztalt a legénység, és egyesek végtagjai is eltűntek, mások atomjaikra hullottak.

A Philadelphia kísérlet bár kisebb csoda volt, féltek a tudósok, hogy egy olyan dimenziókaput nyithattak meg ezzel, mely később az egész világunkra komoly hatással lesz.

A másik dimenzióból ugyanis nem csak anyag áramolhat be, hanem akár más létformák is. Ezért a kísérleteket azonnal megszüntették, és az aktákat megsemmisítették, vagy elrejtették.

Spontán feketelyuk

A legnagyobb félelem már a kezdetekkor is az volt, hogy egy olyan fekete lyuk keletkezik spontán, mely nem csak a hajó atomjait nyeli el, hanem a legénységet, és ezen keresztül az egész bolygót is.

Végül bár feketelyuk nem keletkezett, mivel az időalagút hasonló elven működött, és gyakorlatilag egy féregjárat volt, mely a feketelyukakban is megtalálható lehet, ezért jobbnak látták, ha nem játszanak a tűzzel.

Az idegenek leállították

A legizgalmasabb teória szerint az egész kísérletezgetést nem is az emberiség állította le, hanem az idegenek. Ők ugyanis látták, hogy mekkora veszéllyel dacolunk, és mennyire nem vagyunk tisztában a téridő működésével.

Jobbnak látták, ha megállítanak benne minket, mielőtt még valami komolyabb bajt csinálunk, és az egész Földet bajba sodorjuk.

Ekkor köttetett egy az emberek és idegenek között a mai napig tartó szövetség, közös megállapodás, melynek keretében mi otthont biztosítunk nekik, hogy itt állomásozzanak, cserébe a téridő kísérletek minden csínját-bínját megmutatták nekünk az elmúlt években.

összeesküvés titkos katonai projektek titkos katonai kísérletek időutazás titkos katonai technológia


Megtekintések száma: 89358





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet