6 dolog, amiért szomorú Isten, és sajnálja a világot

2017. január 25., szerda




Isten szeme mindent lát. A világ dolgaival szemben viszont nem avatkozik be. Ez a 6 dolog biztosan szomorúvá teszi Istent.

Azt mondják, Isten mindig velünk van, és állandóan figyel minket, és a sötét időkben segítő kezet nyújt. Isten megtapasztalja nap mint nap a világ minden aspektusát, minden élethelyzetét, és látva, mivé lett az ember, biztosan elszomorodik.

Talán már meg is bánhatta, hogy annak idején leteremtett minket ide a Földre. Talán már egy újabb özönvíz sem oldaná fel, azt a sok haragod és indulatot, ami a világunkban uralkodik.

Íme, 6 ok, ami miatt Isten szomorú, miközben nézi az emberiséget.

Vallásháborúk

A migráns áradattal egyre inkább kicsúcsosodni látszik, hogy a harmadik világháború egy erősen vallási aspektusokon alapuló háború lesz a kereszténység és az iszlám között.

Borzasztó ezt látni, hogy két, vagy több vallási ideológia egymásnak feszült, ahelyett, hogy békében elfogadnák egymást. Ugyanis minden vallásnak ugyanaz az alapja, ugyanonnan gyökereznek.

Emberi életek kioltása

A világban szétnézve megdöbbennénk, hogy háború, háború hátán, az ezek által kitermelt hullahegyekről nem is beszélve.

Napjainkban naponta több tucatnyian esnek áldozatául a Földön dúló különféle háborúskodásoknak, de rengeteg a gyilkosság is, Az emberek egyre indulatosabbak, egyre erőszakosabbak lesznek egymással szemben, és ez a tendencia csak romlani fog.

Közömbösség mások iránt

Az emberek egymás iránt is egyre inkább közömbössé válnak. Ma már még kevesebb hajléktalanon segítenek, de annál többen vetik meg őket.

Mindenki csak magával törődik, é azt gondolja, hogy az ő problémái, az ő bajai a legfontosabbak a világon, éppen ezért az emberek elbeszélnek egymás feje mellett, és senki sem lel rá a lelki társára.

Nincs valódi megváltás

Ma már nincs valódi megváltás. A fogyasztó orientált társadalomban arra nevelik a tudatalattid, hogy fogyassz minél több mindenből, minél többet.

Minden termék megváltást ígér számodra, de valójában csak lelke aprópénzre való felváltása történik meg, amikor egy-egy ilyen terméket megvetetnek veled a marketingesek.

Hamis Krisztus

A hamis Krisztus képe már eljött, és folyamatosan jelen van életünkben, amikor olyan vallási fanatikusokat, vagy vezetőket imádunk feltétel nélkül, akik a gyengeségeinket kihasználva látszólag segítő kezet, menedéket nyújtanak nekünk a nehéz időkben.

Ezek a hamis Antikrisztusok valójában szintén nem képesek megváltani, csak a lelkünket fogják eladni magának az ördögnek. Uralkodni akarnak felettünk, és nem pedig velünk együtt uralkodni, mint Isten.

Istent játszunk

Isten nem szeretné, ha Istent játszanánk, és megpróbálnánk az ő szerepébe lépni. Ez ugyanis hatalmas felelősséggel jár, amihez még nem nőttünk fel, és soha nem is fogunk talán.

Ma már képesek vagyunk életet teremteni a semmiből, vagy életet elvenni, akárcsak Isten. Eldönthetjük, kik maradnak életben, és akik azok, akik meghalnak. Ebben az a legszomorúbb, hogy nem hagyjuk Istenre ezt a feladatot a döntést, hanem magunk, a saját gyarló jellemünkkel ítélkezünk élők és holtak felett.

vallás ezotéria isten antikrisztus spirituálsi krisztus


Megtekintések száma: 111552





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet