6 eltitkolt tény a roswelli ufókatasztrófával kapcsolatban, amit nem akarják, hogy tudj?

2023. szeptember 14., csütörtök




A végső igazságból még mindig csak töredékek kerültek napvilágra. És ez még csak a jéghegy csúcsa...

Az 1947-es Roswellben történt események mind a mai napig az egyik legmeghatározóbbak az ufókutatás történetében.

Összeszedtünk 6 érdekes tényt arról a rejtélyes éjszakáról, amikor egy idegen csészealj zuhant le a nyugodt kis kisváros közelében.

Nekik köszönhetjük a modern kor technológiáját

Sokan úgy hiszik, hogy ha nem lett volna a roswelli katasztrófa, ma legalább 30-40 évvel hátrébb járnánk mint technika mind technológiai szinten.

Az üggyel kapcsolatba hozott belső informátorok szerint a katonai lopakodó technikákat a lezuhant idegen jármű darabjainak tanulmányozásával sajátítottuk el.

A katonai felhasználás már a balesetet követő években megindult, azonban a széleskörű, ipari felhasználásra évtizedeket kellett várni. Így a jelenleg élvezett technikai kütyük tulajdonképpen az 1947-ben lezuhant csészealjnak köszönhetőek.

Gondolatvezérelt eszközök

A lezuhant roncsban találtak egy irányítópanelt is, melyen humanoidhoz hasonló, de attól némiképp eltérő tenyérlenyomatok voltak a fémbe süllyesztve.

Az irányítópanel működési elvét állítólag nagyon sokáig, évtizedekig nem sikerült megfejtenie a technikusoknak.

Amikor azonban rájöttek, nemsokkal később megszületett az első gondolat vezérelt eszközök műszaki terve. A napjaink gondolat vezérelt tárgyaival kapcsolatos kutatásoknak tehát a Roswellben történt incidens adott ekkora löketet.

Nem is egy csészealj zuhant le, hanem kettő

Az amerikai légierő nyugalomba vonult ezredese, Richard French azt állította, hogy nem egy ufó zuhant le 47-ben, hanem kettő.

Az első becsapódás azután történt, hogy a légierő lelőtt egy kísérleti repülőgépet a nevadai sivatagban, az ehhez használt EMP pedig annyira hatékony volt, hogy elvesztették az irányítást az ufó fölött, ami lezuhant.

Az első ufóészlelés után egy második becsapódásra is sor került Roswell közelében.

French a második ufóról nem mondott további részleteket, de szóba hozta, hogy látta a hadsereg felvételeit a lezuhant járműről, amelyen olyan feliratok voltak, amik leginkább az arab nyelvre emlékeztetnek.

A leghíresebb eset

Kétségtelenül Roswell a leghíresebb ufókkal kapcsolatos eset a világon, és a történelemben is,. Számtalan film, sorozat, és dokumentumfilm foglalkozott már 1947 eseményeivel.

A történtek annyira nagy hatással voltak a popkultúrára is, hogy a balesetet követően alakult ki az az egységes kép a földönkívüliekről, hogy aprók, hatalmas fekete szemük van, és szürkék.

A csészealj lezuhanását még napjainkban is feldolgozzák különféle filmekben, legutóbb például az X-akták új részeinek egyikében láthatjuk, amint becsapódik, és elindítja az évszázad legrejtélyesebb ügyét.

Zsákokban szállították el a testeket

A balesetet követően a hadsereg és a kormány fekete ruhás emberei hamar megjelentek a területen. Még az öreg farmernek sem mondtak semmit, aki először a helyszínen tartózkodott, és tanúja volt a roncsból kimászó idegeneknek, akiket ő először embereknek hitt, majd később bizonyossá vált számára, hogy nem evilági lények voltak a diszkoszban.

Miután az erők kiérkeztek a helyszínre, fekete zsákokba csomagolták a testeket, melyeket Fort Worthbe szállítottak, egy katonai bázisra.

Több forrás is arról számolt be, hogy a bázison valóban láttak zsákokba csomagolt, majd később fémszarkofágokban lefagyasztott testeket, melyek nem embertől származtak.

Máig nem érkezett hivatalos cáfolat

Noha annak idején a hadsereg cáfolta a kirobbanó ufóbotrány tényét, és azt állították, hogy nem idegen űrhajó, hanem csak egy meteorológiai ballon zuhant le, a kormány nem foglalt állást az ügyben sem akkor, sem azóta.

Egyetlen cáfolatot nem adtak ki hivatalos forrásokból, így - mivel a kormány hivatalosan sohasem tagadta a történteket - sokan hiszik úgy, hogy ez egy beismerő vallomás.

Az egyik nyilvános megjelenésen egy bizonyos Marcel őrnagy számolt be az ügy aktuális állásáról, és arról, hogy csupán egy ember alkotta földi szerkezetet találtak.

A felvételen semmi szokatlan nem volt elsőre, azonban szemfüles riporterek utólag elemezve a fotót észrevettek valami különöset. A Marcell őrnagy kezében szorongatott fecnin – ami valószínűleg a katonai jelentés volt, amit kapott – némi kép javítás után el lehetett olvasni a rajta álló szöveget.

A szöveg több utalást tett arra, hogy áldozatokat, holttesteket találtak a roncsban, valamint beszámol egy titkos transzportról.

Hogy mi történt azon az éjszakán, már senki sem tudja. A résztvevők nagyrészt már elhunytak, akik pedig megfelelő információk birtokában vannak, nem beszélnek.

Ha egy nap majd valaki előáll a teljes igazsággal, átláthatóbb képet kapunk minden idők legnagyobb ufóeseményéről...

OSZD MEG másokkal is!

ufó ufók idegen idegenek összeesküvés roswell


Megtekintések száma: 111628





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet