6 hazugság a gyógyszeriparról, ami megváltoztatja azt,a hogyan a gyógyszerekre nézel!

2018. május 2., szerda




Olvasd el ezeket, és gondolkodj. MEGÉRI?

Nem számít, hogy mi

Ez azt jelenti, hogy a gyógyszegyártók és a velük szövetkezett orvosok, kevésbé gerinces gyógyítók gondolkodás nélkül lenyeletnek az emberrel egy doboz tablettát, ha kell, ha nem. Nem számít, mi bajod van, vagy milyen kockázatokkal és mellékhatásokkal jár az adott gyógyszer szedése!

Beparáztatott társadalom

A gyógyszergyárak előszeretettel alkalmazzák a megfélemlítés eszközét. Ezt láthattuk már számos járvány vagy vírus terjedése esetében. Világméretű pánikot ültettek el a fejekben, hogy rengeteg oltás fogyjon, elővigyázatosságból. Aztán ezekről később az is kiderült, hogy használhatatlanok...

Gyógyszeripari ügynökök

Hihetetlen mennyiségű pénzt termelnek az ügynökök a gyógyszeriparnak. Az orvosokat győzik meg, hogy egy adott terméket a lehető legtöbb betegségre írjon fel, függetlenül attól, hogy az mire jó. Ezáltal hatalmas juttatásokat kapnak azon orvosok, akik hajlandók együttműködni.

Ellenőrizetlen termékek

Gyakran megesik, hogy a költségvetési gazdálkodás azt kényszeríti ki, hogy egyes gyógyszereket ne ellenőrizzenek le kellőképpen, de olyan is előfordult már, hogy a nyilvánvaló mellékhatásaik ellenére kezdték el a tömeggyártást.

Orvosokat fizetnek le

A gyógyszergyárak és a teljes ipar dollármilliókat fizetnek az orvosok szakmai előadásaiért, konferenciaszervezésekért vagy épp szemináriumokért. Az orvosokkal való együttműködésekre elköltött összeg tíz százalékkal volt nagyobb, mint a korábban, noha csökkent azoknak az orvosoknak a száma, akik együttműködtek a gyógyszer forgalmazó cégekkel.

Tanulmányokat hamisítanak

Nem egyszer előfordult már az, hogy egy adott gyógyszerrel kapcsolatban hamis áltanulmányok készültek el. Ezeket természetesen az adott gyógyszer terjesztésében érdekelt gyógyszergyárak voltak leginkább érdekeltek.

Láthatjuk, hogy számtalan olyan tévhit kering a gyógyszergyárakkal és magával az iparággal kapcsolatban, melyek mögött nagyon csúf igazságot lappangnak.

Az egészben pedig az a legijesztőbb, hogy itt nem babra megy a játék, hanem az életünkre és az egészségünkre, ám ez érdekli őket a legkevésbé.

egészség gyógyszerek egészség megelőzés gyógyszeripar


Megtekintések száma: 18507





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet