6 rejtélyes és megmagyarázhatatlan repülőgép szerencsétlenség

2020. június 29., hétfő




Utasszállító gép, mely eltűnt a semmiben. Légi járat, mely megmagyarázhatatlan okból az óceán fenekén került elő. Az Air France egyik járatát a lezuhanását megelőzően több fénypont követte az égen. Voltak olyan gépek is, melyeket űrből érkező rejtélyes erők tüntettek ez az égboltról. 6 rejtélyes légi katasztrófa, melyre a mai napig nincs magyarázat.

Amelia Earhart rejtélyes esete

Kétségtelenül a leghíresebb személy, aki valaha eltűnt repülővel,  az Amelia Earhart volt. Ő volt az első nő, aki átrepülte az Atlanti-óceánt 1928-ban, igaz, utasként.

Aztán később 1932-ben valóban átrepülte egyedül az óceánt, pedig a vezetőfülkébe beszivárgott az üzemanyag, elromlott a magasságmérője, és többször viharos szél dobálta a gépet.

amelia-earhart

Aztán 1937-ben egy korszerű géppel világ körüli útra indult navigátorával, Fred Noonannal.

Több megálló és 32 ezer kilométer után a Howland-szigetek felé vették az irányt, még rádión be is jelentkeztek, de sosem érkeztek meg.

Több mint 60 repülő és 9 hajó kereste a roncsokat, de nem találtak semmit. Később japán szemtanúk azt állították, hogy japán fogságba esett Earhart és Noonan, és ott haltak meg, de mind a mai napig nincsenek egyértelmű bizonyítékok semmilyen konkrét állításra.

Air France 447

Pár évvel ezelőtt, 2009-ben az Air France Rio de Janeiróból Párizsba tartó járata zuhant az óceánba 216 utassal és 12 fős személyzettel, a roncsait aztán 5 nap kutatás után találták meg.

Senki sem élte túl a katasztrófát, és a baleset körülményeit is számtalan rejtély övezte.

A Brazil Légierő és a Francia Haditengerészet is kutatott a roncsok után, de még két évvel később, 2011 áprilisában is találtak egy egybefüggő gépdarabot holttestekkel.

air-france-447

Rengeteg elmélet született arra vonatkozóan, hogy mi történt, és hogyan történt. A legvalószínűbb elméletek szerint a repülőgép a levegőben több darabra tört. Hogy ezt pontosan mi okozta, arról már nagyon megoszlanak a vélemények.

Akadnak olyan beszámolók is, melyeket korábban a gépen, szintén ezen az útvonalon utazó utasok meséltek. Sokan láttak a tenger felett apró fénypontokat, melyek mintha követték volna őket.

utasszallito-ufo

Sokan ezért azt feltételezik, hogy talán idegenek lőhették le az Air France járatát. Egy elektromos impulzus sugárral meghibásodást okoztak a gép elektronikájában, majd nem sokkal ezután bekövetkezett a katasztrófa.

A gépen magyarok is utaztak: a Pető Intézet munkatársa, vele tartott hétéves gyermeke és egy barátja.Társaságukban volt egy komlói 11 éves kisfiú, akit jó tanulmányi eredményeiért jutalomból vittek Brazíliába a nagynénjéhez.

Rejtélyes erők az űrből

A svájci Airbus MD-11-esnek az esete kifejezetten érdekes és rejtélyes, nem utolsó sorban hátborzongató. A gép New Yorkból Genfbe tartott 1998. szeptember 2.-án. A fedélzeten lévő 229 emberből senki nem élte túl a katasztrófát.

A gép váratlanul lezuhant. Feltehetőleg robbanás volt a pilótafülkében, de ezt senki sem tudja biztosra azóta sem.

Érdemes megjegyezni, hogy az esetet két héttel megelőzte egy kísértetiesen hasonló katasztrófa, mely még nagyobb hírverést kapott: a TWA 800-as járat mérhetetlen katasztrófája.

twa-800

Helyi idő szerint 20.31-kor - amikor a gép körülbelül négyezer méter magasságban repül kelet felé, egyre távolodva Long Island délkeleti partjától - a gép eltűnt a JFK repülésirányítóinak monitorairól:

mint az utólag kiderült, a Boeing szétrobbant a levegőben,

a sötétedő tenger mintegy másfél négyzetkilométeres területen beborítva roncsdarabokkal, testrészekkel, csomagokkal. Túlélő nem volt.

Többen felvetették, hogy rakéta támadás érhette a gépet, bár a hivatalos verzió elektronikai zárhat, meghibásodás volt. Azonban a gép roncsainak tanulmányozása során a szakemberek nem ere jutottak.

Olyan volt, mintha valami felülről belezuhant volna a gép testébe, a pilótafülkébe, és az okozta volna a robbanást.

Sokan felvetették, hogy a csapás alán az űrből érkezhetett. Pályája a Föld közelében vezetett, és talán már az utóbbi ezer vagy tízezer évben egy kicsivel mindig közelebb került bolygónkhoz. Hiszen változó gravitációs hatások léteznek az űrben is. Aztán eljött a nap, amikor a pályája végleg megváltozott.

A kis üstökös vagy meteor kemény jégmagja a Föld légkörébe érve 10-25 kilométer magasan felrobbant, és annak egy darabja még tovább száguldott egyenes pályán, ez ütközhetett a repülőgéppel.

Érdekes, hogy a két eset nagyon hasonló volt, vagyis ha akkor a Föld egy ilyen kevésbé ismert meteoráramlatba került, feltehető, hogy a svájci gépet is jéglövedék találta el.

A dolog már csak azért is hihető, mert a 2000-es év elején strandlabda nagyságú, tíz kilót is elérő jéggömbök zuhantak az űrből a földre Belgiumban, Spanyolországban és Olaszországban. Tehát eltalálhattak egy 50-60 méter hosszú, levegőben szálló tárgyat is.

A Korean Airlines titokzatos járata

A Korean Airlines (KAL) Boeing 747-230B típusú, New Yorkból Szöulba tartó gépét 1983. szeptember 1-jén lőtte le egy szovjet SZU-15-ös vadászrepülőgép a Szahalin-szigettől nyugatra, a Japán-tenger felett.

A fedélzeten tartózkodó mind a 269 személy, köztük Lawrence McDonald amerikai kongresszusi képviselő is életét vesztette.

A KAL 007-es járatának lezuhanását a hidegháború leghalálosabb és legfontosabb eseményei között tartják számon.

korean-airlines

Eleinte Moszkva tagadta az incidenst, később azonban szovjet vezetők elismerték, mi történt,

de elmondták, hogy a gép szerintük kémkedett, mivel letért a kijelölt útvonaláról, és a Szovjetunió keleti részei felé tartott. A gép fekete dobozain rögzített adatokat a Szovjetunió összeomlásáig nem fedték fel. A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) vizsgálata 1993-ban megállapította,

hogy feltehetőleg navigációs hiba okozta a repülőgép irányváltását.

A koreai repülőgéppel történt szerencsétlenség a bizonyítékok visszatartása, a meg nem magyarázott részletek és pusztán a hidegháborús propaganda miatt még ma sem egyértelmű, hogy pontosan mi történt, és miért váltott irányt a repülőgép.

Légi folyosón nyílt féregjárat?

A Malaysia Airlines 370-es járata a Malaysia Airlines Kuala Lumpur és Peking közötti menetrend szerinti járata helyi idő szerint 2014. március 8-án hajnalban eltűnt.

A 9M-MRO lajstromjelű Boeing 777–200-as típusú repülőgép

a Thai-öböl felett tűnt el a radarok képernyőjéről. A gépen 227 utas és 12 főnyi személyzet tartózkodott, akik aztán soha nem kerültek elő.

A gép nem is került elő közel 2 éven át, ráadásul egyes adatok szerint a gép teljsne ás irányba kezdett el repülni, mint kellett volna neki. Mintha valahová ment volna, vagy valaki szabotálta volna.

malaysian-airlines

Sokakban még az is felmerült, hogy terroristák térítették el a gépet, és amerikai célpontokba akarták belevezetni a gépet,

bár ez egyértelműen nem volt túl reális forgatókönyv a távolságot és időt tekintve.

A nyomozók kizárták a műszaki hibát vagy valamely pilóta hibázását a repülés során.

A gép általi kommunikációt valaki szándékosan kikapcsolta, és a gépnek úgy változtatták az irányát és magasságát, hogy a radarok lehetőleg ne tudják követni.

Március 18-án kiderült, hogy március 8-án a Maldív-szigeteknél fehér alapon piros jelzésekkel ellátott, alacsonyan szálló repülő láttak. Március 19-én már 26 ország kereste a gépet. A feltételezések szerint a gép az eltűnése után akár 7 órát is repülhetett.

2016. március elején Mozambik partjainál két, Boeing 777 repülőgépből származó roncsdarabot (az egyik a hátsó vízszintes vezérsík, a másik a szárny egy darabja volt) találtak, amelyről feltételezték, hogy az eltűnt maláj gépből származnak.

malaysian-airlines-eltunese

Sokan úgy vélik, hogy a radarokról azért tűnt el a gép, mert egyfajta féregjáratba keveredett, ezért senki sem észlelte a Földön.

A gép roncsait azért nem találták meg 2 éven keresztül, mert azok a téridőbe ragadtak, és miután a féregjárat véglegesen megszűnt, akkor kerültek vissza a roncsok a megfelelő térbeli pontokra.

Persze ezt az elméletet sokan támadták, hogy túl légből kapott, de a természetfelettiben, és a fizikai határain túl létező dolgokban hívők szerint ez a szcenárió sok olyan momentumot megmagyarázna, amit a hivatalos verziók aligha.

katasztrófa rejtély érdekes rejtélyek érdekesség megmagyarázhatatlan


Megtekintések száma: 36983





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet