6 rendkívül bizarr teória a Titanic elsüllyedésével kapcsolatban

2017. április 4., kedd




A neves – és elsüllyeszthetetlennek hitt – óceánjáró 1912-ben merült az óceán fenekére. Azóta különféle teóriák borzolják a kedélyeket azzal kapcsolatban, hogy ennek mi lehetett az oka.

Az 1912. április 14-én éjfél előtt jéghegynek ütköző óceánjáró katasztrófája még most is sokszor viták tárgya, ugyanis nem egyértelmű még ma sem, mi okozta a tragédiát.

Éppen ezrét az elmúlt évtizedekben olyan bizarr teóriák láttak napvilágot, melyek amellett, hogy egészen hajmeresztőek, még akár hihetőek is lehetnek.

1. Biztosítása csalás volt az egész

Az elmúlt 2 évben többször lehetett hallani arról, hogy a Titanic veszte valójában csak megrendezett biztosítása csalás volt. Eszerint az elmélet szerint nem maga a Titanic, hanem testvérhajója, az Olympic volt az, ami elsüllyedt.

Az elmélet szerint a White Star Line komoly financiális problémákkal küszködött, ráadásul a Titanicra koppra hasonlító Olympic több próbaút során is kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedett. Mivel drága lett volna megjavíttatni olyan állapotúra, hogy annak hasznát vehessék, titokban átalakították, hogy a Titanicra teljesen hasonlítson, majd 1912-ben az Olympicot küldték el az első hajóútra.

A társaság tudta, hogy a hajó nagyon veszélyes, és valószínűleg el fog süllyedni, talán még rá is segítettek erre. Így viszont a biztosításnak köszönhetően iszonyatos pénzt markoltak fel.

2. Titokzatos tűzvész a hajótestben

2016 végén bukkant fel komolyabban egy merőben új elmélet, mely szerint egy rejtélyes tűzvész okolható a hajó elsüllyedéséért, és több ezer ember haláláért.

Senan Molony újságíró, aki 30 éve tanulmányozza a Titanic katasztrófáját, olyan fotókra bukkant, amiket a hajó fő villamosmérnökei készítettek közvetlenül az előtt, hogy a Titanic április 10-én kifutott tesztútjára a belfasti kikötőből.

Hatalmas, fekete foltokat fedezett fel, melyek 9 méteren át futottak végig a hajótesten, pontosan ott, ahol a jéghegy a roncsok alapján felszakította a hajó oldalát. Szakértők igazolták, hogy a foltok egy tűz nyomai, ami az egyik kazánteremben ütött ki.

Ez nagyon meggyengítette a hajó belső szerkezetét, és ezért volt elég egy kis ütközést is a jégheggyel. Sokan ugyanis nem értik, hogy miért nem bírta ki a masszív hajótest a jégheggyel való találkozást.

3. Elátkozott múmia a Titanic rakterében

A Titanicon állítólag a raktérben el volt helyezve egy tárgy, ami a 22542-es számot viselte. Ez nem volt más, mint Amon-ra főpapnő múmiáját tartalmazó szarkofág, amiről már akkoriban is azt beszélték, hogy el van átkozva, és csak a halál jár a nyomában.

Ezt a teóriát nagy fenntartásokkal kell kezelni, mivel semmiféle bizonyíték nincs rá, hogy valóban a fedélzeten volt ez a műtárgy.

Olyannyira nagy volt az átok, hogy képes volt több ezer ember a halálba taszítani. Egy másik változat szerint a múmia maga nem volt a hajón, de a hozzá tartozó szarkofág igen, és ez is komoly átkot volt képes a hajó utasaira szabadítani egy jéghegy képében.

4. Szándékos elsüllyesztés

Ez az elmélet az egyik legbizarrabb, és egyben legösszeesüvés elmélet szagúbb, ugyanakkor vannak valódi pontok a történetben, amik nyomán talán igaz is lehet.

A Titanic katasztrófa feltehetően az illuminátusok műve lehetett. Akkoriban Nelson Aldrich és Frank Valderclip képviselte a Rockefeller-pénzbirodalmat. Henry Davidson, Charles Norton és Benjamin Strong J.P. Morgant, Paul Warberg képviselte a Rothschildokat, Európából.

A Titanic építése 1909-ben kezdődött meg, egy belfasti hajóépítő üzemben. Morgan átvette az irányítást a White Star Lines hajótársaság fölött.

Volt egy csomó ember, akik NEM voltak a „Federal Reserve System” kedvencei. Benjamin Guggenheim, Isa Strauss és John Jacob Astor ellene voltak az F.R.S. megalapításának. Ezek az emberek a világ leggazdagabbjai közé tartoztak, és az Illuminátusok terveinek útjában álltak. Ezért el kellett őket tenni láb alól, és a Titanic elsüllyedésének katasztrófája remek alkalom volt erre.

5. Német tengeralattjáró támadása

Szintúgy messzemenő elmélet az, hogy a Titanicot valójában nem egy jégheggyel való ütközés küldte a tenger mélyére, hanem egy német tengeralattjáró támadása.

Ugyanis nem megerősített beszámolók szerint - amik az egykori túlélőktől származnak - a hajó alól hatalmas robbanásszerű morajlást lehetett hallani a jégheggyel való ütközést követően. Azt már sok mérnök állította korábban, hogy magát az ütközést ki kellett volna bírnia a hajótestnek.

Eszerint az elmélet szerint a Titanicot szó szerint megtorpedózták a németek egy tengeralattjáróból. A közelben tartózkodó hajók ezen időintervallum alatt többször láttak egy sötét hajótest szerű valamit a vízen, ami talán nem is a Titanic volt, ahogyan korábban gondolták, hanem egy német tengeralattjáró, mely épp a felszínen volt.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek bizarr történelem titanic


Megtekintések száma: 264999





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet