7 bizarr tény Mengeléről, amit sokan nem tudnak, és a hideg futkos majd a hátadon

2023. június 5., hétfő




Ezektől a dolgoktól borsódzik az ember háta…

Mengele a valaha volt egyik leborzalmasabb brutalitással és tudományos hidegvérrel bíró náci orvos volt a világháború során.

Kevesen tudják, de Josef Mengele már majdnem meghalt alig hat évesen. Egy hordó esővízbe fulladt bele majdnem, majd néhány év múlva súlyos vérmérgezést kapott.

1926-ban csontvelőgyulladásban szenvedett, azonban a betegségből gyorsan kigyógyult. ha akkor végez vele a sors, sok ember életét nem oltotta volna ki.

A tudományos kíváncsisága különösen kegyetlen méreteket tudott ölteni, és a végsőkig elment. Voltak, akiknek összevarrta a vénáit, hogy mesterségesen sziámi ikrekké tegye őket, másoknak pedig gyilkos injekciót adott be, s megfigyelte, hogyan reagál rá szerveztük.

Mengele ikerkísérletei voltak a legdurvábbak. Több ezer ikren kísérletezett, élte ki hajlamait, és ennek meg is lett az eredménye. Háromezrükön folytatott kísérleteket, amelyeket közülük végül csak 285-en élték túl.

Nem csak pletyka volt, hanem tényleg altatás nélkül, sőt, sokszor érzéstelenítő nélkül végzett különféle kegytelen operációkat.

Az ikerkísérletek során ha az egyik belehalt a kísérletekbe, a másikat is megölték, hogy párhuzamosan boncolhassák fel őket...

Szintén eleinte csak pletyka és feltételezés volt, de mára már egyre biztosabb, hogy a háború után Dél-Amerikába szökve folytatta embertelen kísérleteit másokon is.

Egyszer majdnem ráakadt a Moszad Argentínában. Mivel azonban Adolf Eichmann tartózkodási helyéről is ekkor szereztek tudomást, a Moszad úgy döntött, inkább Eichmannra összpontosít, így a halál angyalának sikerült ismét eltűnnie

1985-ig nem lehetett tudni, hogy pontosan miylen néven, és hol temették el a borzalmas brutalitásokban résztvevő orvost.

Aztán kiderült minden: São Paulo szövetségi államban található Embu das Artesben, Wolfgang Gerhard néven temették el. A család, amely befogadta, egészen 1985-ig megtartotta a titkot, sírhelyét csak ekkor fedték fel.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes rejtélyek érdekesség történelem nácik


Megtekintések száma: 120712





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet