7 történelmi egybeesés, amire nincs magyarázat

2017. augusztus 6., vasárnap




Történelemtanár legyen a talpán, aki ezeket meg tudja magyarázni.

Léteznek a történelemben olyan dolgok, amiket nehezen lehet csak megmagyarázni. Sőt, a legtöbben, akik ismerik a történelmet, szintén nem találnak ezekre magyarázatot.

A lenti esetek mind azt sugallják, hogy a világ és a világegyetem több, mint véletlenek sorozata. És, hogy valójában közel sem biztos, hogy vannak véletlenek.

Umberto olasz király esete

1900. július 28-án Umberto király egyik segédjével töltött el a vacsorát egy monzániai étteremben. Minden jól is alakult, másnap pedig egy atlétikai versenyen kellett megjelennie, ezért étkezett a városban. Ekkor vette észre, miközben evett, hogy az étterem tulajdonosa egy az egyben úgy néz ki, mint ő.

Amikor elkezdett beszélgetni vele, kiderült, hogy a hasonlóság nem véletlen, és belsőleg is nagyon hasonlítanak. A tulajdonost is Umbertonak hívták, és akárcsak a király, ő is Torinóban látta meg a napvilágot, ráadásul ugyanazon a napon. A bizarr eset sokak szerint egy Doppelganger jelenség volt. Mindketten egy Margherita nevű lányt vettek el. Az étteremtulajdonos akkor nyitotta meg az éttermet, amikor a királyt megkoronázták.

Másnap azonban már nem tudtak találkozni, mert midnkettejüket egy golyó általi találat érte, amibe belehaltak.

Mrs. Bithell megmagyarázhatatlan élménye

A Hampshire-ben élő Mrs. Eileen Bithell családjával nagyon érdekes dolog történt. A szüleinek volt egy élelmiszer üzlete, melynek kirakatában már vagy húsz éve lógott egy bekeretezett tábla, tudatva a vásárlókkal: szerdánként az üzlet zárva tart.

Néhány nappal bátyja esküvőjét megelőzően a táblát levették, mert ki akarták cserélni. Ekkor találták meg a fényképet, aminek a hátoldalára volt írva ez a felirat. A kép a Mrs. Eileen Bithell bátyjának menyasszonyát ábrázolta kislánykorában, a bátyja leendő apósának karjaiban.

Akkoriban, amikor a tábla kikerült, nem ismerte még a két család egymást, ezért örök rejtély, hogyan is lehetséges ez.

James Dean halálautója

Sokan tartják úgy, hogy a tragikus körülmények között elhunyt James Deant életében és halálában is egy balszerencse-szerű átok kísérte végig.

Az amerikai színészikon, James Dean egy szörnyű autóbalesetben vesztette életét 1955-ben. Porsche típusú sportkocsija még a színész halála után is bosszút állt az embereken. A tragikus baleset mindenkit megrázott. A helyszínelést követően,

amikor az autót egy garázsba vitték, a motorja váratlanul kicsúszott és összetörte az egyik műszerész lábait.

Az átok azonban tovább folytatódott, és újabb áldozatokra vadászott. A szóban forgó motot, mely megnyomorította a műszerészt, egy orvos vette meg és beleépítette egy versenyautóba. Nem sokkal később egy ütközés során meghalt az egyik futamon.

Állítólag a balesetet egy motorhiba okozta, de hogy pontosan mi történt, nem sikerült kideríteniük a mérnököknek.

Később szerencsevadászok, pénzlovagok jelentek meg a színészlegenda ügye körül, és úgy gondolták, hogyha újra felépítik James Dean autójának mását, akkor meggazdagodnak majd belőle. Azonban mielőtt az autó elkészült volna, a műhely rejtélyes körülmények között porig égett. A tűz okára soha nem derült fény.

Az autó - az eredeti - később egy bemutatóterembe került, ahol újabb áldozatot szedett: egy tinédzsert tört össze teljesen, amikor rázuhant a tartóállványról. Később az autó 11 darabra törve megsemmisült.

Bizarr keresztrejtvény

Egy a nácik legyőzését célul kitűző hadművelet, az OVERLORD berkeiben résztvevő tengerészeti támadók neve NEPTUNE volt. A partraszállás helyéül kijelölt két francia partszakasz kódjele UTAH és OMAHA, a csapatok ellátására létrehozott mesterséges kikötő neve pedig MULBERRY volt.

Itt jön a bizarr dolog: a partraszállást megelőző 33 napban ezen titkos szavak mindegyike feltűnt a Daily Telegraph keresztrejtvényei között. Az OVERLORD szó például a partraszállás előtti 4 napban jelent meg. A Telegraph irodáját el is lepték a titkosszolgálat emberei, mivel gyanús volt nekik az egész.

A szerkesztők bebizonyították, hogy ez az egész egy merő véletlenség, de sosem mosták le magukról a gyanút...

Három hajó, egy végzet?

Mindhárom hajó, a Titan, a Titanic, és a Titanian egyetlen közös vonást visel magán: az elsüllyedést. Morgan Robertson amerikai író 1898-ban adta ki regényét, melyben egy Titan nevű hatalmas óceánjáró hajó, első útján, egy fagyos áprilisi éjszakán, az Atlanti-óceánon jéghegynek ütközik és elsüllyed.

Ijesztően bizarr, hogy ez aztán később a valóságban is megtörtént, ugyanígy az Atlanti-óceánon. Mindez merő véletlen lenne?

Mind a képzeletbeli, mind a valódi tengerjáró közel azonos súlyú volt. A katasztrófa az óceán ugyanazon övezetében történt. Szinte senki sem tud emellett elmenni, és sokan a sor fintorának fogják fel az egészet. A Titanian esete pedig ennél is bizarrabb: A hajó 1935 áprilisában szenet szállított Tyne-ból Kanadába. Egy éjszaka William Reeves volt őrszolgálatban, amikor majdnem jéghegynek ütköztek, de emlékezett, hogy aznap született, amikor a Titanic jéghegynek ütközött, így időben szólt, és egy hajszállal elkerülték az ütközést.

Síron túli erők

1899-ben Charles Francis Coghlan egy utazása közben megbetegedett, majd nem sokkal később meg is halt. Mivel a Szent Lőrinc öbölben lakott, a testét nem szállították haza, mert nagyon messze volt. Az ólomkoporsóba temetett férfi teste nem pihent, mert temetés után nem sokkal hurrikán volt a vidéken.

Ennek következtében a teste kiúszott a Mexikói öbölbe. Lassan végig sodródott Florida partjai mentén, bele az Atlanti-óceánba, innen aztán a Golf áramlat vitte tovább észak felé.

1908 októberében ért haza Coghlan maradványa, pontosan oda, ahol lakott, és ahová vissza kellett volna juttatni a testét.

Az Erdington-gyilkosságok

A két gyilkosság ugyanazon a helyen, ugyanazon a napon történt, csak 157 év eltéréssel. Ez miért is furcsa? mert mind gyilkosságok részletei, mind a gyilkos elkövetési módja egy és ugyanaz volt, holott 157 évig egyetlen ember sem él.

A két esetben olyan szembeötlő és sok a közös elem, hogy feltételezhető, hogy az elkövetők szándékosan másolták a korábbi gyilkosságot. 1817. május 27-én a huszadik évében járó Mary Ashfordot holtan találták Erdingtonban. 1974. május 27-én Barbara Forrestet találták holtan ugyanott. Mindkét esetben azonban május 26-ára esett pünkösd.

A holttestüket is ugyanott találták meg. A gyilkos mindkét esetben el akarta rejteni a testeket, és mindkét lány pünkösd hétfőjén este egy barátnőjét látogatta meg. Ráadásul először mindkét esetben egy Thornton nevű férfi volt az elsőszámú gyanúsított…

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan bizarr


Megtekintések száma: 313223





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet