8 rendkívül ijesztő japán legenda

2016. augusztus 30., kedd




A félelem, a para-érzés, a borzongás szerelmeseinek hoztunk 8 szörnyen megrázó japán legendát, amelyekből akár simán készülhetnének horror filmek is. De arra most elegendőek, hogy téged meglepjenek és megborzongassanak. Átkozott babák és reklámok, gyilkos internetes játék, egy nagyon bizarr emberfejű kutya, japán frigyláda, emberáldozatokból készült épületek.

Az Okiku baba

Ez semmiképpen sem egy bizalomgerjesztő baba, már ránézésre is az óriási fekete bogár szemeivel. A 41 centis babát az első tulajdonosáról nevezték el.

Kimonót visel és ráadásul a haja állandóan növekszik! Ma egy Mannenji szentélyben található Iwamizawában.

A legenda szerint egy tizenéves fiú vette a babát kétéves kishúgának, Okikunak.

oiku-baba

A lány imádta a játékot, mindennap játszott vele és beszélt hozzá. Csakhogy ez a barátság hamar véget ért, mert a kislány meghalt. A Suzuki család eleinte megőrizte emlékbe a babát, majd feltűnt nekik, hogy nő a haja.

A következtetés ripsz-ropsz elkészült, a lányuk szelleme van a babában. 1938-ben hozták meg azt a döntést, hogy jobb helye lesz a babának abban a templomban…

A vörös szoba átka

Ugye milyen átkozott idegesítőek a felugró ablakok a neten? Na de mi van akkor, ha azzal fenyegetnek, hogy meghalsz?

Japánban van is egy ilyen „szerencsejáték”. Egy felugró ablak egy vörös ajtót mutat azzal a kérdéssel, hogy „Tetszik a vörös szoba?”. Hogyha egyszer elköveted azt a hibát, hogy rákattintottál, akkor további kérdéseket kapsz megválaszolásra. Hogyha a végére érsz, akkor egy névlista jön ki, amin te is szerepelsz és jó néhány barátod, ismerősöd is.

Állítólag ez lesz az utolsó dolog, amit életedben csináltál, mert a következő napon meg szoktak halni az emberek a szobájukban, ami vérükkel lett vörösre festve.

A dolog kicsit se poénos, ugyanis 2004-ben egy 14 éves lány meggyilkolta a barátnőjét. Mikor a rendőrség átkutatta a böngészőjét, a Vörös szoba nevű játék a leglátogatottabb oldalak között szerepelt.

Az Inokashira Park átka

Csónakázni a szerelmeddel felettébb romantikus és meghitt dolog. De nem a híres Inokashira Parkban, Tokióban ahol, ha bárki tesz egy ígéretes rózsaszínködös kört a vízen, kiszállás után nyomban ki is szeretnek egymásból.

inokashira-park

Szóval leánykérésre senkit, szakítani annál inkább vigyék oda az embert.

A legenda szerint Benzaiten, a vizek istennője mérhetetlenül féltékeny volt már korábban is a párokra, ezért átkozta meg a vizet. Úgyhogy még a nászutatok során se ejtések útba…

A zsebkendő reklám átka

A Kleenex papírzsebkendő az 1980-as években egy fehér ruhás nővel és egy kisfiúval indította útjára a nagyméretű kampányát. Nem mellesleg a kisfiú pici kis szörnynek volt öltözve a reklámban. A zene alatta a Jane és Barton „Ez egy jó nap” című száma, amely kísértetiesen hasonlított a német népdalra, a „Halj meg halj meg, mindenki el van átkozva és megfognak ölni”-re.

Számos bel - és külföldi néző borzalmasnak találta a reklámot, de egy jó darabig kihúzta, hogy legalább a befektetett pénz megtérüljön.

Miután lecsengett, megkezdődtek a paranormális estek. Például a fehér ruhás színésznő becsavarodott, miközben terhes lett és azt állította, hogy az ördög gyermekét viseli. Az rusnya ogrét játszó gyermek meg különös körülmények között halt meg. A legtöbb, a forgatásnál részt vett tag, mind nagyon érdekes és különös körülmények között haltak meg.

Jinmenken

Biztos te is szerettél volna már a kutyáddal szó szerint beszélgetni. Egy jinmenkennel ezt is megteheted. A jinmenken olyan kutya, amelynek

emberi arca van és állítólag autópályákon rohan szuperszonikus sebességgel.

Szerencsére egy teljesen ártalmatlan és barátságos lények.

jinmenken

De mik valójában? Lehetséges genetikai kísérletek eredményei, amelyeket laborban fejlesztettek ki? Esetleg megrekedt szellemek, akik az autóutakon kísértenek.

Egyes elméletek szerint makákók, kutyaszerű szőrmével, emberszerű arccal. Ezek után nem csoda, ha valaki belefut egybe, azonnal vodkával öblítenie a látványt, mert azt se tudja mit lát, kutyát, makákót vagy mifenét.

Az elveszett frigyláda

Egy japán legenda szerint a frigyláda a Tsurugi hegy tetején, Shikoku szigetén található. Ezt a ládát maga Mózes építette és hatalmas erőkkel bír. Igen, a kérdés jó, hogy jön össze Japán meg Mózes a frigyládával? A kultúrkörükben nem igazán szerepel a kereszténység, sem a zsidóság.

Ráadásul a hegy a sintoizmussal és a buddhizmussal van összefüggésben. Egy tudós 1930-ban azt vette a fejébe – nem tudni pontosan, miért - Masanori Takane, aki éveken át tanulmányozta a frigyládát és kutatott utána, hogy

a Tsurugi hegy tetején kell lennie a szent ereklyének.

De mi sajnos ezt aligha derítjük ki, mert érdekes módon 1964-ben természetvédelmi okokra hivatkozta, betiltották a hegy látogatását és az ásatásokat is. Csak nem megkerült?

Emberi oszlopok

Képzeld el a kedvenc épületedet. Ez az otthonod? A kedvenc kávézód? Az imádott bárod? Egy templom? Mit szólnál ahhoz, ha kiderülne róla, hogy emberi maradványokra alapozták? Japánban az a legenda járja, hogy a feudális birodalomban néha fontos emberek vállalkoztak arra, hogy hitobashirák legyenek.

Ez pusztán annyit tesz, hogy

öngyilkosságot követnek el, majd testüket az épületbe falazzák, így ők lesznek annak védelmezői, óvó szellemei.

Hát nem praktikus ötlet, ha kifogyott a mész, nem ér rá egy másik helyi szellem?

matsue-kastely-emberi-oszlopok

Az egyik ilyen leghíresebb épület a Matsue Kastély, Shimane prefektúrában.. A kastély épült A 17. században épült, de elég problémásan, mert a falak gyakran összeomlott. De az előbb említett emberáldozat után, szinte rögtön felépült a kastély.

Shirokiya halálesetei

1932 decemberében Tokyoban a Shirokiya boltban tűz ütött ki, amely 14 ember halálát okozta, amely egy bizarr városi legendát is hozott a japánoknak.

A füst és zavarodottság közepette egy női eladó le akart mászni az épület nyolcadik emeletéről. A tűzoltók azt javasolták, hogy másszon le a biztonsági kötélen. A nő el is indult lefelé, azonban félúton megzavarta az erős szél. A helyi divat szerint, a hölgyike kimonót viselt, ámde bugyi nélkül!

Az eladó, attól félve, hogy közszemlére tétetik a kis ékszerdoboza, inkább elengedte a kötelet, hogy eltakarja a nemesebbik részét, ezért pedig az életével fizetett.

Manapság a Shirokiya boltokban a dolgozóknak kötelező alsóneműt viselniük. A tanulság pedig egyértelmű: mindig viselj alsóneműt, nehogy ez okozza a halálodat!

Forrás: Női portál

paranormál érdekes érdekesség bizarr legendák ijesztő legenda japán legendák


Megtekintések száma: 48596





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet