800 éves földönkívüli mobiltelefon - valódi bizonyíték, vagy ügyes átverés?

2023. március 22., szerda




Lelet, mely bizonyítja az ősi idegenek létét itt a Földön? Vagy egy modernkori hamisítvány? A 800 éves mobiltelefon nyomába eredtünk!

A paleoasztronautika hívei fellélegeztek, amikor 2015 decemberének végén óriási bombaként robbant a hír, hogy találtak egy 800 éves mobiltelefon leletet, mel y meg volt kövesedve már, és a gombjain nem emberi eredetű szimbólumok voltak.

A korábbi információk szerint a különös leletre osztrák régészek bukkantak rá Salzburg közelében. A számtalan földönkívüliekkel foglalkozó weboldal és Youtube-csatorna lehozta annak idején a hírt,a lelet pedig szenzáció számba ment.

Sokan el is nevezték BabyloNokiának a tárgyat.

Senki sem tudta, hogyan jöhetett létre, és mindenki azt hangoztatta, hogyha a lelet eredeti, akkor az ékes bizonyítéka annak, hogy a Földön ne csak emberek jártak, hanem idegenek is, legalábbis egy fejlett technológiával rendelkező civilizáció.

Sokáig nem lehetett tudni, hogy igazi-e a lelet, és hogy a kora valódi-e. Ugyanis sokkal régebbinek tűnt 800 évnél.

Az eredeti felvétel, melyben beszámoltak róla, számos érdekes információt tartalmazott.

A felvétel a tárgy leírása mellett nem említ túl sok információt. A narrátor elmondja, hogy korábban, Ausztriában találták meg a leletet, melyet a tudósok a Krisztus előtti XIII. századra datáltak. Érdekes módon ebben a bizonyos cikkben a “Krisztus előtti” rész kimaradt, és maradt szimplán XIII. század.

Ha ez így van, akkor a tárgy több ezer éves is lehetett.

Ez az egész azonban jelentéktelenné vált, amikor sokan előálltak azzal, hogy az egész egy egyszerű hamisítvány. Ugyanis egy illető jelentkezett aki azt állította, hogy ő készítette a modellt, mindössze viccből, és nem is értette hogy miért kapták fel ennyire.

Elült az ügy körül az érdeklődés, és mindenki egyfajta csalást emlegetett. A legtöbb bizonyíték ugyan arra utal, hogy valóban svindlivel van dolgunk, a hithű paleoasztronautika rajongók szerint az egész csak egyfajta információtorzítás, hogy elhiteltelenítsék a leletet.

Egyes oldalak már pár nappal az első cikk megjelenése után a lelet feltárásának pontos helyét is megnevezték: a Salzburgtól 20 kilométerre található Fuschl am See-t. Hogy az információt honnan szedték, annak szinte lehetetlen utánajárni.

Ezen információk egy része szerint a leletet elszállították, megsemmisítették, vagy örökre egy titkos létesítménybe dugták, hogy ne kerüljön elő, és egyszerűen rásütötték a bélyeget, hogy hamis, majd kerítettek - jó pénzért - egy illetőt, akire rá lehetett maszatolnia dolgot.

Persze a szkeptikusok szerint ez csak egy mondvacsinált indok. Nem tisztünk megmondani, mi az igazság, elvégre mindkét nézőpontban vannak olyan dolgok, amik nyomós érvek, és logikus következtetések lehetnek.

Hogy mi hát a teljes igazság? Talán valóban egy hamisítvány volt – erre utal a legtöbb jel.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen ufó ufók ősi idegenek ősi technológia


Megtekintések száma: 386951





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet