9500 éves dél-amerikai sírok árulkodnak egy borzalmas szertartásról

2016. december 4., vasárnap




Ijesztő, már-már horrorfilmbe illő bizarr csonkítások, kannibalizmus, élve nyúzás jeleit mutató sírokra és maradványokra bukkantak.

Hátborzongató az, amit nemrég Dél-Amerikában találtak. Minden emberi képzeletet felülmúl az a borzalom, amit ezek az emberek egykoron átéltek a haláluk előtt.

Borzalmas rituálék részletei

Egy nemzetközi csoport 9500 éves sírokat tárt fel a kelet-közép-brazíliai Lapa do Santo barlangban.

Titokzatos, rituálék áldozatai lehettek. Olyanoké, melyet a legnagyobb ellenségünknek sem kívánnánk. Volt itt minden. A hús, és az izmok csontokról való lenyúzása, kannibalizmus, vagy csonkolások.

9400-9600 évvel ezelőtt komplex temetési szertartásokat tartottak a helyszínen, melynek brutalitásához tényleg nem férhet kétség.

A szakemberek a csontokon vágás és darabolás jeleit és tűz nyomait is felfedezték. Egy fejet amputált kezekkel együtt temettek el, és voltak olyan koponyák, amelyekből a fogakat szándékosan eltávolították.

Titokzatos rituálék

A koponyát különleges módon használták fel. Mintha egyfajta tárolóeszköz lenne, különféle tárgyakat helyeztek bele.

A csontjait az adott személyeknek feldarabolták, volt, hogy elégették, majd ezeket is belehelyezték a koponyába.

Egyes feldarabolt és a rajta lévő hústól megfosztott csontokon rágás jeleit és égő lágy szövetek nyomait is megtalálták, ami a rituális kannibalizmus egy változatára utal. Korábban még nem találtak hasonló leleteket így a vizsgálatok azt is megcélozzák, hogy kiderítsék, hogy a térségben mennyire volt elterjedt a kannibalizmus.

A maradványok elemzéséből kiderült, hogy a csonkítás gyakorlata, amelyet a csontok szigorú szabályok szerint történő eltemetése követett, a holtakkal való bánásmód központi eleme volt.

Kulturális sokszínűség

A kulturális sokszínűségre utal, hogy a későbbi korokból származó csontvázakon, és emberi maradványokon már nem találtak hasonló brutalitásra utaló nyomokat.

Az ebből az időszakból származó sírokban már a testcsonkítás nyomait sem viselték magukon az áldozatok.

Hogy milyen hátborzongató titkokra fog még fény derülni Dél-Amerika több ezer éves sírjaiban, az csak a jövőn, és a jövőben megtalált sírokból derülhet majd ki.

érdekes érdekesség bizarr történelem ijesztő durva


Megtekintések száma: 136937





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet