A 10 legriasztóbb Halloween jelmez

2016. október 19., szerda




Közeledik a Halloween, és Amerikában ilyenkor hagyománya van a különféle ijesztő maskarákba való bújásnak. Esetenként a gyerekek képesek nagyon ijesztő jelmezekbe is belebújni, melyektől a hideg futkos a hátunkon! Ezektől a Halloween jelmezektől nem fogsz tudni nyugodtan aludni.

A régi idők bája gyakran szóba kerül az ünnepekkor, legyen szó a karácsonyról, vagy a szilveszterről. Azonban nem ez a helyzet a Halloweennel, ugyanis a régi időkben a Halloween jelmezek tényleg félelmetesek voltak, és a hideg végigfutkosott a hátunkon, ha szembe találtuk magunkat egy cukrot kéregető, bizarr maskarába öltözött idegen gyerekekből álló csoporttal.

Ezen régi, de nyugtalanító jellemezek annyira jól sikerültek, hogy még ma sem akad párjuk.

Az az ohioi Cincinnatiben készült 1929-es fénykép 3 lány ábrázol, amint Halloween jelmezben tündökölnek. Ha éjszaka hozzánk is beállítanánk, nem biztos, hogy beengednénk őket. Ilyen maszkokat ijesztőbb horrorfilmekben lehet látni.

Az ijesztő Halloween jelmezeket időnként még régi családi fotókon is megörökítették, amiket aztán megporosodott családi albumok lapjaira ragasztottak föl. Kísértetiesen lehet egy ilyen albumot megtalálni, olyan, mintha valami nem evilági gyermeket kaptak volna lencsevégre.

Ez az ijesztő óriási szempár egy ikerpár remekül megválasztott saját készítésű jelmeze. Az éj sötétjében, ha összetalálkoznál ezzel a szempárral, lehet, hogy sohasem hevernéd ki az élményt.

Volt, aki egy nővérnek öltözött be, disznófejjel az arcán. Ez a kombináció annyira rémisztő, hogy a történelem számtalan horrorfilmben megemlékezett már a kosztümről.

Borzak? Vagy valami mások? Nehéz rájönni, pontosan minek öltözött ez a két személy, de annyi bizonyos, hogy nem szeretnénk viszontlátni őket Halloween éjjelén az ablakunk alatt.

Bele sem merünk gondolni, hogy ezeket a gyerekeket milyen szülők öltöztethették fel ilyen Halloween hacukába. A frász kerülgeti tőlük az embert, ráadásul nem is egyedül vannak, hanem mindjárt hárman! Csokit, vagy csalunk!

Ezt a jelmezt már az 1930-as években használták sokan, nagy divatja volt akkoriban Amerika-szerte. Azért is volt ennyire népszerű, mert egyszerű volt, hiszen csak múmia módjára kellett körbecsavarni vele magát az embernek, és egy bizarr módon mosolygó bohóc sminket kellett az arcára festenie.

Ezek a gyerekek a halál lovasainak öltöztek be. Nappal nem tűnnek annyira félelmetesnek, de éjszaka már biztosan más lenne a helyzet. Az apokalipszis négy lovasaihoz hasonlító kosztümök szintén népszerűek voltak a 30-as években.

Ez a családi fotó a három gyerekről még akár meghitt, kellemes emlék is lehetne, de így megkopva, ezekben a bizarr jelmezekben egymás mellett állva sokkal inkább tűnik a fénykép egy horrorfilm kivágott jelenetének, mint családi emléknek.

Nem lennénk különösen nyugodtabbak akkor sem, ha ezekkel a rémalakokkal találnánk szemben magunkat ajtónyitáskor. Az embernek az az érzése, hogy - mint a horrorfilmekben – bármikor kést ránthatnak elő a ruhájuk alól, és lemészárolhatnak minket.

Ezek a jelmezek a frászt hozzák az emberre, részben ez a Halloween célja. Azonban érdemes feltennünk magunknak a kérdést: ezeknek a ruháknak a tervezői nem estek egy kicsit túlzásba?

paranormál érdekes érdekesség bizarr ijesztő


Megtekintések száma: 140309





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet