A 10.000 éves nagyenyedi alumínium darab rejtélye

2016. március 5., szombat




A páratlan és zavarba ejtő leletet 1973 nyarán találták az erdélyi Nagyenyed közelében álló homok kitermelőben. Körülbelül tíz méterre a felszín alatt az egyik ott dolgozó markológép egy elsőre is különös tárgyat forgatott ki a földből.

A környéken gyakorta kerültek elő korábban római kori leletek, vázák, agyagedények és különböző egyéb tárgyak, így a megtalálók már tudták mi a dolguk: hívtak egy muzeológust, hogy elszállítsa a talált tárgyat, és megállapítsa, hogy pontosan mikori és honnan van.

A múzeum Kolozsvárról küldött le két speciálisan képzett szakembert a lelet elszállítására. A helyszínre kiérkezve a specialisták némi kutakodás után találnak még két azonosítatlan darabkát. Ezekről lefejtették a homokréteget, majd megállapították, hogy kettő közülük masztodon-csontokat tartalmaz (más források gyapjas rinocéroszt említenek), ráadásul ugyanazon egyed comb- és medencecsontjait, valamint fogazatát.

A harmadik tárgy azonban megdöbbentette a régészeket. Egy egyértelműen fémből készült tárgyat találtak ugyanis a megkövesedett homokréteg alatt, melyet először egy szerszám fejeként azonosítottak.

nagyenyedi-aluminium-2

Azt feltételezték, hogy ezzel a szerszámmal vadásztak egykoron ormányosokra és egyéb állatokra, így ügyet sem vetve rá, protokoll szerint elszállították a többi megtalált lelettel együtt Kolozsvárra.

10.000 éves alumínium

A megtalált csontok korát viszonylag hamar megállapították, bár itt is akadtak nagy eltérések a különböző szakvélemények között, ugyanis volt olyan eredmény, miszerint a csontok 20 és 80 ezer év közötti korúak, míg volt olyan eredmény is, mely közel 1 millió évesre datálta a maradványokat.

Az ominózus fémtárgy – melyről először azt hitték, hogy egy szerszám vagy fegyver feje – még ennél is érdekesebb volt.

20x12x7 centiméteres volt, láthatóan fémből készült, alaposan megmunkált forma. A legnagyobb döbbenet azonban akkor érte a régészeket, amikor kormeghatározást csináltak, valamint kielemezték az összetételét.

tizezer-eves-aluminium-darab

Fontos hangsúlyozni, hogy a kormeghatározást és az összetétel-analízist többször megismételték egymástól független laborokban (Kolozsváron, Bukaresten és egy svájci kohászati laborban) és mind ugyanarra az eredményre jutott:

A lelet 10.000 éves, és 80-90 százalékban alumíniumból áll, a maradékot különböző adalék-, illetve ötvöző anyagok jelentik.

Az ötvöző anyagokat részletesebben is megvizsgálva arra jutottak, hogy az alábbiakból is megtalálható egy kevés a tárgyban: réz (5%), szilícium (2%), cink (1%), ólom (0,5%), továbbá (nyomokban) ón, ezüst, nikkel, kobalt, magnézium, vas, kadmium, cirkónium, bizmut.

Sokasodó kérdések

Az ismeretlen tárgy körüli rejtély ekkor kezdett igazin kicsúcsosodni. Ugyanis az alumínium ilyen tisztaságban egészen biztosan nem fordul elő a természetben annak ellenére, hogy a földkéreg egyik gyakori alkotója.

Ráadásul a tény, hogy az emberiség mindösszesen 190 éve képes ilyen tisztaságban előállítani, felveti a zavarba ejtő kérdést: hogy kerülhet elő egy 10.000 éves alumínium tárgy a föld alól?

Az alumínium gyártás szofisztikált, bonyolult művelet, komoly technológiai és kohászati tudást feltételez. Ezért is érthetetlen, hogy hogyan lehet mégis az, hogy egy ilyen tárgy kerül elő a semmiből.

tizezer-eves-aluminium-darab-2

Az ősember ismerte volna az alumínium gyártás technikáját? Vagy az előző emberiség hagyatéka?

Előző emberiség

Vajon tényleg primitívek voltak az emberiség ősei? Vajon tényleg a huszonegyedik század embere a fejlődés csúcsa? Mit tud kezdeni a mai hivatalos történelemszemlélet azokkal a leletekkel, melyek világ szinten egyre több helyen bukkannak elő és a napnál világosabban bizonyítják a jelenlegi dogmák tarthatatlanságát és hamisságát?

Mára már rengeteg lelet szolgál bizonyítékként arra vonatkozóan, hogy a múltban valóban létezhetett egy emberiség, minket megelőzőleg.

Merész elképzelés, mégsem elképzelhetetlen. Az adott korba nem illő, és helyileg sem a környezetbe illő leletek sokasága az emberiség egy sötét, elfeledett múltjáról árulkodnak.


antikutherai-szerkezet-1 Az antiküthérai szerkezet.

Az antiküthérai szerkezet, vagy a 400 millió éves orosz gépet, mind-mind arra utalnak, hogy az emberiség már egyszer letette névjegyét a bolygón, csak sokkal korábban, mint hittük, ráadásul azóta egyszer már ki is haltunk.


400-millio-eves-szerkezet A 400 millió éves gép megkövesedett maradványa.

Hogy mi okozhatta a kataklizmát, amiben elpusztult azt előző emberiség, azt nem tudni. Talán egy tömeges fajkihalás, vagy egy globális világjárvány, talán az idegenek. Az okokkal kapcsolatban számtalan teória kering a fejekben, abban azonban mindenki egyetért, hogy valami történhetett, ami miatt szó szerint visszakerültünk a kőkorszakba.

Az emberiség kihalása újra meg újra

Az emberi faj talán halálra van ítélve a kezdetektől. újra és újra kihalunk, hogy aztán elölről kezdjük az evolúciós fejlődést, mintha valami szimuláció lenne az egész.

Az is lehet, hogy a Földanya, Gaia lép időnként közre, hogy megállítsa az emberi faj elburjánzását a bolygón.

Az egyre nagyobb számban előkerülő több ezer, vagy több millió éves leletek nem hazudnak. Több millió éve jelen voltunk a bolygón, és már képesek voltunk fémeket megmunkálni, sőt másfajta technológiákkal is rendelkeztünk, az égi tudásról nem is beszélve.

atomhaboru

Lehet hogy már többször kipusztítottuk önmagunk?

Akadnak olyan vélekedések is, miszerint az emberiség nem halt ki, csak eljutott egy olyan fejlettségi szintre, amikor egy óriási világméretű atomháború robbant ki. A háború súlyos veszteségekkel zárult, majd kőkorszakba és kihalásra ítélte az emberiség 95%-át.

A sugárzás és a háború mindent elpusztított. A megmaradt túlélőknek – mivel szinte minden tudásanyag megsemmisült – jódormán elölről kellett kezdeniük a technológiai fejlődést, és a sugárzástól el is butultak.

 

Lelet, mely bizonyíthatja a szokatlan elméletet

Térjünk vissza a talált alumínium leletre, mert itt még nem ért véget a történet A lelettel kapcsolatban a másik különlegesség a tárgy felületén kialakult, közel két milliméteres alumíniumoxid-réteg. Talán még emlékszünk a sulibeli kémiaórákra, ahol azt tanultuk, hogy az alumínium friss felületén gyakorlatilag órák alatt kialakul ez a pár mikronnyi védőréteg, amely (emberi időléptékkel mérve) lehetetlenné teszi a további oxidációt.


titkos-asatasok Rengeteg olyan titkos ásatás zajlik világszerte, melyekről nem számolnak be a hírek. Állítólag egyre több a megmagyarázhatatlan lelet.

Ezért nem súroljuk az alumíniumedényeket; nincs sok értelme, mert az ezüstös, az újszerűség látszatát adó csillogás pár nap alatt szinte teljesen eltűnik.

Ahhoz, hogy az alumíniumoxid normál körülmények közepette másfél-két milliméteressé hízzon, sok száz – vagy inkább több ezer - évre van szükség.

A leletet jobban megvizsgálva arra is rájöttek a kutatók, hogy valamikor nagy ütéseket kaphatott, lényegében ez azt jelentette, hogy használatban volt. Egy aprócska lyuk is látható rajta, emiatt úgy gondolják, hogy egy kisebb alkatrész lehet, mely egy ismeretlen nagy egész része.

Ismeretlen funkció

Mind a mai napig nem tudták teljes bizonyossággal megfejteni, hogy pontosan mire is szolgált az alumínium alkatrész, vagy, hogy milyen gép része lehetett.

2001-ben egy dr. Mihai Wittenberger nevű kolozsvári muzeológus azt a meglátását hozta nyilvánosságra, mely szerint a tárgy nagyon hasonlít egy második világháborús Messerschmitt Me 262 vadászgép futóművéhez tartozó első kerék-blokkoló szerkezet egyik alkatrészéhez. Megkeresték a jogutód EADS-ot, ahonnan (tudomásom szerint) az elméletet cáfoló válasz érkezett: az izé hasonlít ugyan a hírbehozott kerékblokkolóhoz, de kategorikusan nem az.

aluminium-oopart

Rengeteg másolat készült a tárgyról, hogy rájöjjenek pontos funkciójára. Mérnökök, formatervezők, történészek vették szemügyre, de senki sem tudott előrébb jutni, már ami a megfejtést illeti.

Egyetlen olyan ember volt – egy repülő mérnök – aki azt mondta, hogy lehetséges, hogy a rejtélyes tárgy egy függőlegesen fel és leszállni képes repülőszerkezet talpszerkezetének – futóművének - a része.

Az egész úgy nézett ki, mint például a Viking szondák leszállóegységeinek darabja.

Ősi idegen űrhajó futóműve

Sokan azt sejtik, hogy a tárgy egy földönkívüli űrhajó darabja lehet – egészen pontosan futóműve. Ugyanis az anyagában több különös anomáliát is fölfedezni véltek.

osi-urhajo-futomu

Ami talán a legfurcsább a vizsgált tárgy vegyi összetételben az az, hogy a fő alkotóelemként szereplő alumínium teljesen „elöregedett”, s ezzel párhuzamosan az ötvöző anyagok egy része mintha visszanyerte volna eredeti struktúráját

Az előző emberiség magyarázatán kívül így csak az idegenek ősi látogatása jöhet szóba, mint megoldás. Köztudott tény – legalábbis egyre elfogadottabb teória – miszerint az ősi emberiséget idegen bolygók szülöttei látogatták.


dogon-fafaragas Dogon-törzsi faragás. Humanoid idegenek?

A Dogon-törzs és az égiek kapcsolata régóta ismert, hiszen a törzs tagjai szoros összeköttetésben álltak a Szíriusz-csillagrendszerből származó lényekkel.

Mivel rendszeresen látogattak minket más fajok, így annak is elég nagy az esélye, hogy bizonyos dolgokat, tárgyakat vagy technológiát itt hagytak. Hogy szándékosan, vagy véletlen, az teljesen lényegtelen.

A rejtélyes alumínium darabka is feltehetőleg egy a Földet meglátogató űrhajó futóművéből hullhatott ki. Ez megmagyarázná, hogy miért ennyire idős az anyag, holott nem lehetne öregebb 190 évnél.

Az is lehet, hogy valamiféle fegyver, vagy egyéb tárgy darabja, talán soha nem tudjuk meg az igazságot, és azt, hogy mire szolgált, vagy, hogy annak idején hol hozták létre ezt az ötvözetet.

Az ilyen és ehhez hasonló leletek az emberiség sötét múltjába engednek betekintést. Sejtetik azt, amit eddig is sejtettünk, de senki sem merte feltenni a kérdést: mi van, ha mindaz, amit saját fajunk történelméről jelenleg tudunk, az mind hazugság?

nagyenyed aluminium 10000 éves


Megtekintések száma: 75310





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet