A 67P/Csurmujov-Geraszimenko üstökös mesterséges meghajtással rendelkezik?

2016. szeptember 21., szerda




Se szeri se száma az üstökössel kapcsolatos különös megfigyeléseknek, elméleteknek, azonban a mostani teóriáról sokan úgy gondolják, hogy lehet benne valami. Az üstökös lehet, hogy mesterséges meghajtással rendelkezik, és egyáltalán nem természetes űrszikla.

A 67P üstököséről rengeteg pletyka kering széleskörű felfedezése óta. Sokak szerint egy piramis alakú mesterséges objektum van a felszínén, melyet több különböző róla készült felvételen is látni lehet.

Mások szerint egy szonda különös, rádiójelekre emlékeztető sugárzást fogott be az üstökös irányából, mely egyértelműen a belsejéből jött.

A különféle radaros és egyéb mérések nem bírják egyértelműen megállapítani, hogy a 67P milyen összetételű, és az összetétele a magjában hogyan alakul. Sok felvetés van arról, hogy a tárgy üreges, és belül egyfajta mesterséges szuperszámítógép helyezkedhet el.

Egy új, szintén hasonlóan fantáziadús elmélettel álltak elő az idegen életformák létezésére nyitottabb elméleti szakemberek.

Ugyanis az egyik képen jól látható, amint az üstökös különös felhőt húz maga után az űrben. Olyan, mintha valamiféle meghajtás mellékterméke lenne.

Persze a szkeptikusok teljesen más, csillagászati jelenségekkel magyarázzák ezt, de a szokatlan elmélet ellen sem szól semmi, így akár igaz is lehet.

A felszínen több kiálló antenna is látható, ezek olyan anomáliák, melyek egyértelműen nem lehetnek égbe meredő sziklák, mert ilyenek nincsenek az üstökös felszínén máshol.

A felszínen látható kövek úgy tűnik, mintha vándorolnának. Ez pedig egyesek szerint azért lehet, mert az üstökösnek van egyfajta belső rezgése, melyet egyelőre nem tudni, hogy mi okozhat.

Az tényleg kérdéses, hogy mik lehetnek ezek az anomáliák a felszínen, de amíg a 67P-ről nem tudunk meg még többet, addig ezek nyitva maradnak, és rengeteg találgatásnak adnak táptalajt.

rejtély rejtélyek ufók idegen idegenek összeesküvés titok űrkutatás üstökös


Megtekintések száma: 107414





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet