​A 7000 éves Ubaid gyíkemberek megválaszolatlan rejtélye, Anunnakik és reptiliánok uralma

2023. június 7., szerda




A régészet főáramában általánosan elfogadott nézet, hogy a civilizáció az ókori Mezopotámiában kezdődött a mai Irak területén a nagy Sumer civilizációval.

A 20. század elején azonban az iraki Tell el-Ubaidban ásatást végző régészek szokatlan felfedezést tettek, amikor több 7000 éves leletet tártak fel, amelyek hüllővonásokkal rendelkező humanoid alakokat ábrázolnak.

Az Ubaid-kultúra egy őskori kultúra Mezopotámiában, amely időszámításunk előtt 4000 és 5500 között alakult ki.

A sumérokhoz hasonlóan az Ubaid nép eredete ismeretlen. Nagy falusi településeken, vályogtégla házakban éltek, építészettel, mezőgazdasággal és öntözéssel foglalkoztak.

Az Ubaid építészetben nagy T-alakú házak, nyitott udvarok, kövezett utcák, valamint élelmiszer-feldolgozó berendezések szerepeltek.

A Metropolitan Museum of Art szerint e falvak némelyike városokká fejlődött, templomok, valamint monumentális épületek, például Eridu, Ur és Uruk, a sumer civilizáció fő helyszínei kezdtek megjelenni.

A sumér szövegek azt magyarázzák, hogy Urnak tartották az első várost.

A fő helyszínt, ahol a szokatlan tárgyakat felfedezték, Tell el-Ubaidnak hívják – bár Urban és Eriduban is találtak figurákat.

Az el-Ubaid helyszín egy kis domb, körülbelül fél kilométer átmérőjű és két méterrel a föld felett fekszik.

Először Harry Reginald Hal ásta fel 1919-ben, és férfi és női figurákat találtak különböző testhelyzetben. Úgy tűnik, hogy a figurák többsége sisakot visel, és a vállán valamilyen párnázás van.

Más figurák botot vagy jogart tartottak, valószínűleg az igazságosság és az uralkodás szimbólumaként. Mindegyik figurának más a póza, de a legfurcsább az egészben, hogy egyes női figurák tejjel táplálkozó csecsemőket tartanak, és a gyermekeket is gyíkszerű lényként ábrázolják.

A figurákat hosszú fejjel, mandula alakú szemekkel, hosszú, elvékonyodott arccal és gyíkszerű orral mutatják be.

Hogy pontosan mit képviselnek, az teljesen ismeretlen.

A régészek szerint testtartásuk, például a szoptató női alak nem utal arra, hogy rituális tárgyak lettek volna.

Szóval mit képviseltek ezek az Ubaid gyíkemberek?

Bármit is jelentettek, úgy tűnik, fontosak voltak az ősi Ubaid nép számára.

Tudjuk, hogy a kígyót sok társadalomban használták számos isten ábrázolására, például a sumér Enki istent, és a kígyót később a Kígyó Testvériség szimbólumaként is alkalmazták, amely állítólag egy ősi titkos társaság.

Vajon van-e kapcsolat a kígyó szimbóluma és a gyíkok ábrázolása között?

Egyelőre ezek a kérdések megválaszolatlanok…

Forrás: ÚjVilágtudat


Megtekintések száma: 37990





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet