A Banff Springs hotel hiányzó 873-as szobája

2016. február 3., szerda




A hírhedt Banff Springs hotelben állítólag volt egy szoba - a 873-as számú szoba - melyet később befalaztak,. mely borzalmas titkokat takar.

A hotel szellemekhez köthető kapcsolata nem új.  Évente sokan látogatnak el ebbe a különleges szállodába. A Sziklás-hegységben Alberta egyik legkedveltebb turisztikai látványossága. 1888-ban építették a faszerkezetet, egy férfi, akinek William Van Home volt a neve alapította a helyet. Az emberek látogatásuk alkalmával élvezik a gyönyörű hegyvidéki tájat, valamint a környéken lévő meleg forrásokat.

Amikor a hotel eredeti szerkezetét építették, a tervezők alaposan túltervezték magukat, és hiba csúszott az építkezés menetébe. Ennek eredményeként egy olyan szobát, vagy termek csináltak, ami nem rendelkezett sem ablakkal, sem ajtóval.

Amikor az eredeti faépület leégett a tűzben, felfedezték ezt a titkos szobát. Egyesek szerint, ahol a "titkos" szobát találták furcsa hangokat és megjelenéseket tapasztaltak.

873-as-szoba

Nem tudni pontosan, hogy ezek az események miért kapcsolódnak a szobához, de sokaknak megvan a sejtése, akik ismerik a hotel ködös múltját.

A rejtélyes szoba a 873-as számot viselte. Az a szóbeszéd járta, és járja még ma is, hogy egy egész családot gyilkoltak meg itt. Egy apát, egy anyát, és egy kislányt. Az esetet különös kegyetlenséggel követték el, a helyszín pedig brutális volt.

Miután a rendőrség befejezte a nyomozást a hotel személyzete ki akarta takarítani a szobát, de furcsa dolgok történtek - úgy tűnt, hogy a meggyilkolt kislány ujjlenyomatai nem akarnak eltűnni a tükörről.

Ennek a megmagyarázhatatlan eseménynek a következtében a hotel vezetősége úgy döntött bezárja a szobát. Szépen titokban befalazták, majd soha többé nem beszéltek róla. A látogatókat, kíváncsi turistákat, szellemvadászokat azonban nem hagyta nyugodni a gondolat. Mind látni akarták a szellemeket, tapasztalni a paranormális eseményeket melyek a szobában zajlottak.

Egy alkalommal, amikor még a szoba nem volt befalazva, egy vendég hisztérikusan arra ébredt, hogy véres ujjlenyomatok jelentek meg a fürdőszobában álló tükrön. Mire a hotel személyzete felsietett a riadt férfihez, az ujjlenyomatok kámforrá váltak.

873-as-befalazott-szoba

Tagadhatatlan, hogy a szoba létezett, és befalazva még ma is létezik. Apró jelek utalnak erre. Minden folyosón pont az ajtók felett találhatóak a lámpák, kivéve egy helyen. A 873-as szoba feltételezett helyén csak egy nagy fal áll, de felette ott van a lámpa. Az a lámpa, ami mindenhol csak az ajtók fölé van beépítve.

A tapétán látszik, hogy hol lehetett hajdanán az ajtó. A falakat több szellemvadász megkopogtatta már, és az ajtó helyén üreges kongást tapasztaltak.

Aztán sok legenda keringett még a kísértő menyasszonyról, aki a hotelben halt meg. Egy nap, a hotel történelmében egy fiatal menyasszony jött ki a szobájából majd lesétált a lépcsőn.

Ahogy haladt lefelé történt valami, ami miatt megbotlott a ruhájában és legurult a lépcsőről. Azonnal meghalt. Röviddel a baleset után sokan állították, hogy látták egy fiatal menyasszony szellemét, ahogy a lépcsőn ereszkedik le. Ezen kívül látták a hotel más részein is, mindig a gyönyörű fehér esküvői ruhájában, amiben meghalt.

kísértet szellem szellemek kísértetek paranomál


Megtekintések száma: 48275





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet