A Biblia tévedett: a helyiek szerint ez az a hely, ahol Jézust keresztre feszítették? Mi az igazság?

2023. november 6., hétfő




Elképesztő állítások szerint Jézust teljesen máshol feszítették keresztre, és a Biblia félrevezetően írja le.

Lehet, hogy mindaz, amit a Bibliáról tudunk, csak egy óriási átverés, félrevezetés? Legalábbis erre enged következtetni az, hogy egy falu lakosai most azt állítják, hogy nem ott lett keresztre feszítve Jézus, ahol a Biblia említést tesz róla.

A Biblia ugyanis azt mondja, hogy Jeruzsálem határában, a Golgota-hegyen kínozták meg, majd feszítették meg Krisztust.

A valóság azonban más lehet. Egy aprócska faluban, Wusutában a helyiek ugyanis állítják, hogy nem így volt, és a szent megváltót valójában az ő helyükön ölték meg.

Nem csak magáról a keresztre feszítésről van szó: a falu lakói azt is mondják, hogy Jézust itt is temették végül el. A hely egyébként Ghána Volta régiójában található.

A helyiek azt mondják, hogy azon a pontos helyen, ahol a keresztfa állt, sokan gyógyulnak meg spontán. mintha a föld megszentelődött volna a Krisztus halála által. Rengetegen zarándokolnak a környékről ide, hogy érezzék a krisztusi jelenlétet.

Már korábban is többször felvetették a vallástudósok, teológusok, hogy a Biblia talán tévedhetett, vagy nem valós helyszínt jelölt meg Jézus utolsó földi állomásaként.

A Wusutában található sziklás hegytetőn mélyedéseket, véséseket és vörös foltokat látni, melyek a helyiek szerint nem mások, mint Krisztus vércseppei, melyek akkor hulltak alá, amikor szenvedett a keresztfán.

Mivel azonban a nyomok közel 2000 év alatt csaknem teljesen megsemmisültek, nem lehet biztosra kijelenteni ma sem, hogy hol halt meg a messiás.

Egyesek szerint a falu lakói csak a turizmus miatt állítják azt, hogy ott halt meg Jézus, míg mások szerint a falu írott történelmi múltjában valóban felsejlik néhány 2000 évvel ezelőtti keresztre feszítés.

Ezek a források azonban neme eléggé hitelesek, és szintén lekövethetetlenek.

Ez azonban nem veszi el a helyiek, környékbéliek kedvét attól, hogy rendszeresen imádkozzanak azon a bizonyos hegyen.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek jézus


Megtekintések száma: 165331





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet