A botox kezelés segíthet a túlsúlyos emberek fogyásában egy új kutatás szerint

2016. május 28., szombat




Egyre több szakember fontolgatja, hogy a kozmetikailag alkalmazott botoxot más módon használják fel, ugyanis egy új kutatás szerint ez segíthet a túlsúlyos egyének fogyásában. Ha a mostani kísérletek sikerrel zárulnak, a fogyás egy új módját fejleszthetik ki, ami minden eddiginél hatásosabb lehet.

Önkénteseket toboroznak a Norvég Tudományos és Műszaki Egyetem orvosai egy érdekes, és rendkívül ígéretes kísérlethez. A jelentkezőket gyomorba injekciózott botoxal fogják kezelni, botox fogyást elősegítő hatását igazoló klinikai vizsgálatokhoz.

A tudósok nagy valószínűséggel rájöttek a folyamatra, mely kulcsszerepet játszik az egészben. Ha a mostani kísérletek sikerrel zárulnak, a fogyás egy új módját fejleszthetik ki, ami minden eddiginél hatásosabb lehet.

Endoszkópos injekció a gyomorba

Egy kis létszámú új tanulmányban a kutatók 20 elhízott személy (akiknek a testtömegindexe 35 és 44 között mozgott, a normálérték nagyjából 18,5-25) gyomrába injektáltak botoxot, írja a LiveScience.

[caption id="attachment_9181" align="aligncenter" width="740"]Ennél azért fájdalmasabb, kellemetlenebb beavatkozásról van szó. Ennél azért fájdalmasabb, kellemetlenebb beavatkozásról van szó.[/caption]

Egy év leteltével megnézték a résztvevőket, és különféle vizsgálatoknak vetették őket alá. A vizsgálatok eredményei megdöbbentően biztatóak voltak.

A résztvevő alanyok 70 százalékánál értek el fogyást, a páciensek átlagosan 17%-át adták le eredeti testtömegüknek.

botox-kezeles

18 hónap múlva, amikor a páciensek három injekciót kaptak, a vizsgált személyek 75 százaléka fogyott, és átlagosan súlytöbbletük 28 százalékát vesztették.

A jövő fogyós gyógyszere lehet

Bizarr vagy sem, a jövő új generációs fogyós gyógyszerét alkothatják meg az eredmények alapján az elkövetkező években. Bár a botox mesterséges, és ráadásul sok esetben káros is, már fejlesztenek egy biológiai eredetű botoxot is, mely egy adott idő után képes úgy lebomlania  szervezetben, hogy semmilyen káros anyagot nem hagy maga után.

fogyas

A kutatók hangsúlyozták, hogy a tanulmányuk kicsi volt és nagyobb létszámú további kutatások szükségesek az eredmények megerősítéséhez.

Ha azonban a jövőbeni tanulmányok is igazolják az eredményeket, akkor az eljárás „az elhízás elleni küzdelem legnagyobb zászlós hajója lehet.

test és lélek egészség eltitkolt tények kezelések


Megtekintések száma: 11966





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet