A Capri szigeten található mesés Grotta Azzurra kékesen szikrázó barlangja

2016. november 28., hétfő




Egy görögországi tengeri barlang, ami a fénytörés miatt kék színben pompázik.

A barlangok mindig kiemelt szerepet kapnak egy kalandor életében. A barlangokban megvan az a báj, hogy tudod róluk, régen felfedezetlenek voltak, és soha nem jártak korábban benne emberek. A természet rejtett kincsei voltak.

Ezt csak tetézi, hogy szinte minden egyes felfedezett barlanghoz fűzhető valamilyen különleges legenda, legtöbbször a barlang megtalálásáról.

A világ legszebb barlangjai azonban nem csak különleges hangulattal árasztanak el minket, hanem szemkápráztatóak.

Éppen ilyen a Capri szigeten található különleges kék barlang, amit csak Grotta Azzura néven emlegetnek a helyiek. A barlangnak az a különlegessége, hogy a barlangba egy aprócska lyukon át vezet az út, melyen egy csónakkal is be lehet férni.

A napfény a külső tengerszintre verődik, s a fénytörés törvénye szerint látható a barlangon belül is: a kék szín nemcsak a vízbe ejtett tárgyakon, hanem a barlang falán és mennyezetén is visszatükröződik.

A Kék-barlang nyílása lesüllyedt a tenger szintje alá, és így csak egy aprócskabejáraton lehet megközelíteni.

Bámulatos az ott a szemünk elé táruló látvány. Ahogy minden ebben a megnyugtató kék színben pompázik, az ember egyszerre csak ellazul, és elfeledi a világ gondjait, és az őt nyomasztó problémákat is.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen hihetetlen helyek gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 22564





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet