A CIA titkos tudatmanipulációs kíséretei, avagy a paranormális divízió

2017. január 21., szombat




A hidegháborús időszak alatt az amerikai titkos szervek, így a CIA is mindent megtett azért, hogy hasznosítani tudják a paranormális képességekkel rendelkező embereket.

Titkos parakísérletek a hidegháború alatt

A hidegháború elképesztő versenyt hozott ki nem csak az emberekből, és nem csak a különféle nemzetekből, de a két főbb hatalmat még egy látványos, történelmi jelentőségű űrversenyre is késztette.

Sokan nem tudják azonban, hogy a színfalak mögött zajlott egy másik verseny is. Minden áron meg akarták tudni, hogy a másik fél mire készül, és ezért bármire hajlandóak voltak.

Olyannyira bármire, hogy rengeteg titkos jelentés szól arról, hogy Amerikában a CIA olyan titkos kísérleteket végzett, melyben a paranormális jelenségeket kutatták, és különleges mentális képességekkel rendelkező embereket tanulmányoztak.

A CIA többek között még a telepátia képességét is komolyan kutatta, és rengeteg olyan embert hívtak be, akikkel egy titoktartási szerződést írattak alá, majd elkezdték letesztelni képességeiket.

A CIA újraminősített, de nemrég előkerült iratai között ezekről rengeteg bizonyítékot találunk, a titkos szolgálat tehát valóban kísérletezett a paranormális világgal.

Csillagkapu program

Az egyik leghíresebb, és legnagyobb szabású ilyen program volt a Csillagkapu program, amit a CIA 1978-ban indított útjára.

Ez a program szigorúan titkos volt, és csak kevés résztvevő ismerte a projekt valódi és teljes célját.

Ennek keretében lelki jelenségeket kutatták, így azzal is kísérleteztek, miként lehet a pszichikai képességeket a hírszerzésben is felhasználni.

A Csillagkapu fájljai a közelmúltban váltak elérhetővé a CIA Records Search TOOL (CREST) adatbázisában, amely összesen nagyjából 930 ezer újraminősített dokumentumot tartalmaz, megközelítőleg 12 millió oldalon.

Tárgyakat is mozgattak

"Egy program létrehozása pszichoenergetika felhasználásával, hírszerzési alkalmazásra" - áll az egyik Csillagkapuhoz köthető, ma már elérhető dokumentum papírján.

Ez a különös jelenség nem mást jelent, mint a tudattal irányított energiacserét.

Fel szerették volna mérni a jelenség hatásmechanikáját, és azt, hogy hogyan is lehetne alkalmazni majd a hírszerzés során.

Többek között azt is megfigyelték, hogy egyes alanyok hogyan voltak képesek ezt a pszichoenergiát gondolatolvasásra használni. Némelyik páciens igen jó eredményeket ért el, olyanokat, melyet nem lehet statisztikailag a véletlenszerűséggel megmagyarázni.

Mások egyes speciális jelentések szerint még arra is képesek voltak, hogy tárgyakat mozgassanak anélkül, hogy hozzájuk értek volna. A vizsgálati eredményekből úgy sejtették, hogy erre telepátiával, a tudatuk erejével voltak képesek.

Egy ízben még egy fémet is sikerült puszta gondolatokkal meghajlítani, szigorú megfigyelés keretei között, vagyis a csalás gyakorlatilag teljesen kizárt volt.

A CIA részlegét azonban mégis bezárták idővel, senki sem tudja pontosan, hogy miért.

Ugyanis igen ígéretes eredmények születtek. Sokak szerint azért lett leállítva végül a projekt, mert a "technológia" túl megbízhatatlan volt, hiszen embereken alapult, ezt pedig nem engedhették meg maguknak a hidegháborús nyomás alatt.

Mások pedig úgy gondolják, hogy ezen bizarr kísérletek még ma is folyhatnak, csak már egy világtól elzárt helyen, az emberek tudta, vagy halvány sejtése nélkül.

paranormál rejtély rejtélyek telekinézis telepátia


Megtekintések száma: 44767





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet