A Csendes-óceánba fog zuhanni a Nemzetközi Űrállomás!

2017. május 8., hétfő




A NASA különféle forgatókönyveket dolgozott ki a katasztrófa elkerülésére!

Bár félelmetesen hangzik, de igaz: a Nemzetközi - azaz ISS - űrállomás a Csendes-óceán déli részébe fog hamarosan csapódni.

A légkörben elkezd majd elégni, de nagy valószínűség szerint el is érheti majd a felszínt. A NASA szakemberei különféle forgatókönyveket terveltek ki annak érdekében, hogy megóvják a lakosságot.

Az ominózus esemény persze egy tervezett esemény lesz.

Szó sincs arról, hogy baleset következtében zuhanna bele a Földbe az ISS.

A NASA szerint az ISS már 16 éve folyamatosan működik, és biztosít otthont a világ legtehetségesebb asztronautáinak, de kezdi elérni az élettartama végét.

Ezen felül pedig már nem számít majd biztonságos otthonnak a következő generáció számára.

A NASA által az ISS 2024-ig lesz finanszírozva, és a tervek szerint meg fognak végleg válni tőle, melynek keretében A Csendes-óceán déli részébe szeretnék "beleterelni" az űrállomást.

Több forgatókönyvet is megnéztek, és ez tűnik a legveszélytelenebbnek. attól ugyanis sokan tartanának, hogy lakott terület felett eshet darabjaira az űrállomás, ha a légkörbe való belépés során nem semmisül meg.

A végzetes év 2028 lehet, ekkor kezd el majd az üzemen kívül helyezett űrállomás szép lassan egy hosszú, elnyújtott pályán visszahullani a Földre.

A megsemmisülése biztosan az évtized egyik leglátványosabb űreseménye lesz.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen űrkutatás


Megtekintések száma: 44745





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet