A csodálatos jéghotel fagyos és látványos világa

2016. december 19., hétfő




A Jukkasjärvi hotel nem csak egy egyszerű hotel, hanem egy múlandó csoda, egy olyan káprázatos hely, ahol néhány napra mi is a jég rabjai lehetünk.

A Jukkasjärvi hotel ne akármilyen hely. Hatalmas, jégből faragott lakosztályok, székek, asztalok várják a vendégeket, és bár a hangulat fagyos, a személyzet és a hely szelleme melegséggel tölti el az ide érkező fáradt utazók szívét és lelkét.

A látványosság nem csak világhírű, de a teljes belső és külső designról híres jégszobrászok gondoskodtak, minden tehetségükre latba vetve.

Egy alig ezer fős faluban, Jukkasjärvi-ben található ez a jeges csoda, amit ki lehet bátran venni akár több éjszakára is.

Egész télen 0 fok alatt van a hőmérséklet, így nem kell attól tartani, hogy a nyitva tartás idején elolvad a jégből épült szálloda.

Ez volt annak idején a világ első, és egyben legnagyobb jéghotele. Van valami különleges bája annak, hogy ez a remek hely minden tavasszal megsemmisül, és eggyé válik a Torne folyóval, mely a közelben folyik, majd télen újra és újra felépül.

Mint egy végtelen, soha meg nem álló körforgás. Így a hotel sohasem ugyanaz, egyik évről a másikra mindig változik benne valami.

A szobák is bámulatosak, nem csak a hotel többi része és a folyosók. Vannak kifejezetten olyan hotelszobák, melyeket nem jégből, hanem hóból készítettek és formáltak tökéletesre.

Ezen szobák falán faragott domborművek az ágy körül pedig hatalmas hógolyók láthatók.

Az 5500 négyzetméteres hotel 1000 tonna jégből és 30.000 tonna hó és jég keverékéből épül, mely erősíti a szerkezetet.

Minden évben egy kicsit más trend és design uralkodik a szobákban, és az egész hotelben. Lélegzetelállító jeges világ, picit olyan, mintha a Jégvarázs hatalmas mesebeli jégkastélyában járnánk.

Ha inni támad kedvünk, érdemes lehet ellátogatni a jégből kimunkált, szobrászati csodának tartott bárba is, ahol jégszékeken és jégpultokon ücsöröghetünk, amíg kikérjük az italunkat.

A hotel szezonálisan december és április között tart nyitva, és világszerte nagyon népszerű, évente 50 ezren látogatják a művészi jégszállodát.

hihetetlen gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 28471





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet