A Démonok között házaspárjának valós ügyei

2016. augusztus 4., csütörtök




Kevesen tudják, de a Démonok között c. film házaspárjának több valós ügye is volt a filmekben bemutatott ügyeken kívül. Ők voltak, akik a londoni farkasember nyomába eredtek, jártak a Sátán fészkében, és a Smurl család kísértetjárásakor is segítséget nyújtottak. Te melyiket látnád szívesen a Démonok között harmadik részének történeteként? Ügyek a Warren-aktákból.

A Warren házaspárt kétségtelenül az utóbbi évek két nagyszerű horrorfilmje, a Démonok között széria tette népszerűvé újra. Ed és Lorraine Warren a való életben paranormális tevékenységek vizsgálatával, és szelleműzéssel kereste kenyerét.

Rengeteg olyan ügybe futottak bele pályájuk során, melyet még maga az egyház is komolyan vett. Sokkal több ügyük volt, mint amit a Démonok között. filmek eddig bemutattak, de ha lesz a szériának harmadik része, talán ezek közül az ügyek közül kerül elő egy újabb.

Te melyiket látnád szívesen a Démonok között harmadik részének történeteként?

A connecticut-i kísértetjárás

Erről az esetről egy másik független film is készült, azonban nem voltak jelentősen szerepeltetve Warrenék a filmben. A valóságban azonban az események szerves résztvevői voltak az ügy kapcsán.

A film 2009-ben készült, és a A Kísértetjárás Connecticutban címet kapta. A Snedeker család történetét dolgozza fel, akik az 1980-as években költöztek Southington városába, hogy közelebb élhessenek a UConn Egészségügyi Központhoz, ahol fiukat rákkal kezelték.

Miután beköltöztek, találtak néhány hátborzongató dolgot a pincében, például temetkezési kellékeket, kínzó eszközöket.

kisertetjaras-connecticutban

Nem sokkal később, némi kutakodás és utánajárás után rájönnek, hogy a házuk régebben egy temetkezési vállalkozás helyszínéül szolgált, vagyis halott volt már benne elég.  Snedekrék ellentétben a többi démonok által kísértett családdal nem csak érezték a gonosz képviselőit, hanem látták is őket. Carmen így mesélt róluk:

„Az egyik démon nagyon-nagyon vékony volt, magas homlokkal, hosszú éjfekete hajjal és riasztó, beesett szemekkel. A másiknak fehér haja és szeme volt, csíkos öltönyt viselt és a lábai folyamatosan mozgásban voltak.”

kisertetjaras-connecticutban-2

A Warren házaspárt hívták segítségül. Kiderítették többek között azt, hogy az akkori kórboncnokok gyalázatos módon bántak a tetemekkel. Mindennél már csak az volt hátborzongatóbb, hogy kiderült: a gyerekek szobájában zajlott a holttestek előkészítése.

A Warren házaspár is észlelte az entitást, entitásokat. Különleges, bizarr élményeket éltek át a házban tartózkodásuk alatt: például mikor

Ed egyszer hallotta, hogy a régebben koporsók szállítására használt lift lánca csörög, lement a pincébe, ahol két nőt látott táncolni, akik viszont közeledésére köddé váltak.

A film csúcspontja a vége felé van, amikor kiderül, hogy holttestek tucatjai voltak a falba és a padlókba rejtve mindvégig. Lorraine szerint, amit átéltek a házban, azt egy film sem tudja visszaadni, így rossz véleménnyel is illette a 2009-es horrort – hasonlóan a kritikusokhoz.

A londoni farkasember

1987-ben Londonban olyan események vették kezdetüket, mely alaposan megrendítette a helyieket. William Ramsey esete egyszerre volt hátborzongató és titokzatos.

A férfi ugyanis rengeteg rendőrt támadott meg, erőszakosan és nagyon állatiasan viselkedett.

farkasember

Nem egy rendőri jelentés, és szemtanú beszámoló állítja, szinte emberfeletti erővel bírt.

Szinte képtelenek voltak őt visszafogni a támadásokkor, és még egyszerre hatan sem bírták megfékezni a megvadult férfit, aki folyamatosan hörgött, harapott és morgott.

A férfit hamarosan elmegyógyintézetbe szállították, de ott nem találtak semmilyen betegséget Ramseynél. Ekkor kerültek képbe Warrenék, akik felajánlották a segítségüket az esethez.  Már az első látogatásokkor világossá vált, hogy a férfi bár nem rendelkezett mentális betegséggel az orvosok szerint, nem is hazudott, valóban egy gonosz entitás kerítette a hatalmába a lelkét.

Warrenéknek sikerült kiűzniük belőle az ördögöt, amely sikeres volt, de hat ember segítsége kellett hozzá.

A Sátán fészke

A Warren házaspár még magával az Ördöggel is kapcsolatban állt egy rövid időre. Jerry Seibert rendőrt váratlanul egy bizonyos Maurice Theriault otthonába riasztották 1985-ben.

Jerry nem gondolta volna, hogy a helyszínre érkezve olyat fog látni, amit soha életében nem fog elfelejteni. Maurice-t eszméletlen állapotban találták meg szobájában, testét mindenhol vér borította. A férfi előzményeit ismerve azonban még hátborzongatóbb lett a haláleset ténye.

satan-2

Maurice ugyanis meg volt róla győződve, hogy érzi a Sátán jelenlétét, és hogy ez a gonosz állandóan vele van. halálát megelőzően többször járt a kapitányságon, hogy leadja a nála lévő fegyvereket, mert csak így érezte magát biztonságban.

Végső elkeseredésében a templomba kezdett járni, és a helyi pap segítségét kérte, aki hamarosan kapcsolatba lépett Ed és Lorraine Warrennel.

A házaspár azonnal hangulatingadozást tapasztalt, amint beléptek a férfi lakásába. Nem egyszer poltergeist jelenlétét érezték a falak között. A férfin ördögűzést hajtottak végre, mert úgy hitték, hogy Maurice nem véletlen érezte a Sátán jelenlétét.

A Sátán bele akart költözni a testébe. 

Bár végrehajtották rajta az ördögűzést, nem jártak sikerrel, mert  a férfit évekkel később letartóztatták, ugyanis szexuálisan bántalmazta mostohalányát. Ed Warren azt állította, hogy ehhez is köze volt a démoni befolyásnak.

Démonikus gyilkosság

1981-ben szintén Connecticutban egy Bono nevű férfit megölő Johnson azzal védekezett, hogy őt megszállták démonok, ezért gyilkolta meg egy szóváltás után az illetőt. Az eset, vagyis a gyilkosság körülményei is rendkívül rejtélyesek voltak.

Johnson, miután leszúrta férfit, üveges szemmel indult el a semmibe. Végül több óra múlva találták meg, egy erdőszéli útnál bolyongva.

A bíró természetesen mindettől függetlenül elítélte a férfit, senki sem hitt neki. Azonban olyan rejtélyes dolgok történtek az üggyel kapcsolatban, melyek paranormális eredetért kiáltottak.

Johnson - azaz az elítélt - menyasszonyának öccsét az új családi otthonba költözéskor szállta meg a gonosz. Az ügyhöz a Warren házaspárt rendelték ki, hogy vizsgálódjanak, tényleg démoni megszállás-van-e folyamatban.

demonok-kozott

Állítólag az első ilyen démoni megszállás akkor történt, amikor először aludt el az ingatlan nappalijában, egy másik verzió szerint pedig akkor, mikor egyedül maradt néhány percre egy szobában.

A kisfiút beszámolója szerint mindig egy kék farmeres, fehér pólós férfi látogatta meg, aki figyelmeztette arra, hogy jobban teszi, ha családjával békén hagyják a házat.

Davidet rémálmok kezdték gyötörni, amik egyre súlyosabbá váltak.

Később a kis Davidnek sorozatos rémálmai lettek, a férfi folyamatosan visszajárt hozzá, sőt, egy idő után el is kezdte ütni és fojtogatni, aminek a szülők is tanúi voltak, mikor pedig az ősz rém hallucináció már nappal is megjelentek, megérkeztek Warrenék. A látó Mrs. Warren szerint fekete ködöt észlelt a kis David mellett, ami folyamatosan követte a kisfiút. Végül az ördögűzés során David 43 démon nevét sorolta fel, az eseményen pedig jelen volt Johnson is, aki állítólag azt kiabálta, hogy a démonok őt vigyék el, ne a kisfiút. Ekkor szállhatták meg őt a gonosz lelkek, hogy végül gyilkosságra vetemedjen.

paranormál kísértet szellem szellemek kísértetek ijesztő démonok démon


Megtekintések száma: 54375





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet