A DNS helyett az RNS rejtheti az örök élet kulcsát a tudósok szerint

2016. október 11., kedd




Meghökkentő, de valószínűleg nem a DNS, hanem az RNS szerkezetében bukkanhatunk rá az örök élet titkára.

Az örök élet és annak rejtélye már évtizedek óta foglalkoztatja a modern tudomány képviselőit, az emberiséget és az emberi természetet pedig már évszázadok óta.

Mindenki arról ábrándozik, hogy egy napon majd örökké élhet, vagy legalábbis évszázadokkal meg lehet majd hosszabbítani az átlagéletkort.

Új kutatási eredmények szerint az RNS lehet a kulcs

Új kutatási eredmények meghökkentő dolgokat vetítettek előre, melyek szerint érdemes lenne nem is a DNS-t vizsgálni az örök élet reményében, hanem az RNS-ben kellene keresni a megoldást.

A ribonukleinsav (RNS) a DNS-hez hasonló polimer óriásmolekula, amely sok ismétlődő egységből épül fel. Egységei a ribonukleotidok. A ribonukleotidok száma egy RNS-molekulán belül 75-től több ezerig terjedhet.

Most a szakemberek szerint az lenne a járható út, ha az RNS-t térképeznénk fel és kutatnánk jóval alaposabban, mert itt rejtőzhet az örök élet szérumának kifejlesztéséhez szükséges kulcs.

Az már bizonyos, hogy az RNS egyes részeinek szerepe van a sejtosztódásban, és az öregedés bizonyos folyamataiban. A kutatók ezt szeretnék kihasználni.

Az RNS manipulálásával ugyanis képesek lehetünk a sejtek öregedését gátolni, vagy megváltoztatni.

A rákot is legyőzheti

Sokan azt ellenzik az örök élet lehetőségében, hogy nem lehet majd teljes és egészséges életet élni. Az átlagéletkor ma 60-70 év országtól függően.

Sokszor az emberek már 40 évesen meghalnak rákban, így felvetődik a kérdés: mi lesz, ha valaki bár örökéletű lenne, mégis meghal alig 60 évesen?

Nos, a tudósok szerint ehhez is szintén az RNS rejtheti a megoldást. Az RNS módosításával ugyanis kiküszöbölhetőek a sejtosztódás negatív folyamatai.

Idővel ugyanis hiba csúszik a reprodukcióban, ami újabb hibákat okozhat és ez a láncolat oda juthat, hogy kialakul a rák, ami egy hibás sejt, mely kontrollálatlanul elkezd osztódni, szaporodni. Leegyszerűsítve ez a rák diagnózisa.

Ha az RNS-ben a megfelelő szekvenciákat megváltoztatjuk, ezeket a hibás működéseket meg lehet szüntetni, vagyis a rák nem alakul ki a szervezet önjavító, korrigáló mechanizmusának köszönhetően.

Ez pedig lehetőséget nyújtana arra, hogy az örök élet egy elérhető távolságban lévő álom legyen, ne egy hamis ábránd.

tudomány emberi test rák rákkutatás örök élet


Megtekintések száma: 223303





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet